Provincie Limburg.be

Tijdelijke werkruimte voor kunstenaars in leegstaande school in Bonnefantenstraat

Om plaats te maken voor een nieuwe tentoonstellingsvleugel wordt eind 2013 de school naast Z33 afgebroken.  Tot dan stelt Z33 het gebouw ter beschikking van kunstenaars en kunstorganisaties. Geïnteresseerden kunnen een aanvraag doen via info@Z33.be.

Z33 start in 2014 met een renovatie en een uitbreiding. Hiervoor werd  in 2011 het aanpalende schoolgebouw in de Bonnefantenstraat aangekocht. Tot eind maart wordt het gebouw gebruikt door de Katholieke Hogeschool Limburg. De daaropvolgende zes maanden zullen de lege ruimtes ter beschikking staan als ateliers voor kunstenaars en organisaties. Daarna wordt de school afgebroken om plaats te ruimen voor de uitbreiding.

Vanuit hun kennis en ervaring zullen organisaties als Z33, CIAP, FLACC en de MAD faculty via Kunst in Limburg dit project ter harte nemen, de ruimtes toewijzen en de nodige ondersteuning bieden. Samen met de steden Hasselt en Genk lanceren ze de oproep aan kunstenaars en kunstenaarsorganisaties om een aanvraag in te dienen.
Nadien kunnen de partners de impact van dergelijke structuur evalueren en die resultaten verwerken in het toekomstige atelierbeleid.

Oproep: 15 atelier- en werkruimtes beschikbaar voor kunstenaars en socio-culturele organisaties

Vijftien kunstenaars en (socio-)culturele initiatieven kunnen gedurende 6 maanden gebruik maken van een ruimte om (kunst)werken, acties, voorstellingen, enz. te ontwikkelen. In ruil moet de ruimte op vooraf bepaalde momenten ook toegankelijk zijn voor publiek. Zo’n eerste publieksmoment of eerste “open-atelierdag” vindt plaats op 4 mei, bij de opening van de nieuwe tentoonstelling in Z33.

Kunstenaars en organisaties kunnen tot 15 april 2013 hun gemotiveerde aanvraag voor een tijdelijke werkruimte indienen via info@z33.be

Share |