Provincie Limburg.be

Nancy Davenport

Workers (leaving the factory), de China/Norway animation is een multi-screen installatie van Nancy Davenport waarin arbeidersmobiliteit en globalisering de hoofdrol spelen. Noorse en Chinese arbeiders worden met elkaar verbonden in een schijnbaar naadloze geanimeerde beeldenreeks.

De Blast-Off animation vervolledigt de installatie. In deze animatie verzamelen fabrieksarbeiders om te luisteren naar een briefing van de bedrijfsleiding. De job moet goed gedaan worden, skills moeten geadverteerd worden en er is nood aan een missiestatement. Er wordt gesproken over ‘redundancy’ en de lagere verkoopcijfers. Het Engels van de voice-over verandert in Chinees. Visueel zijn we ondertussen aan de uitgang van de fabriek beland en het beeld schuift langzaam verder richting lancering van een ruimteraket. Een feestelijke soundtrack en commentaar over de lancering wordt langzaam vervangen door een Leon Blum's beroemde speech uit 1930: “De quoi est né le socialisme” op een soundtrack van Reynaldo Hahn met tekst van Verlaine.

De China/Norway animation en Blast-Off animation maken deel uit van het Workers (leaving the factory) project, dat in 2004 van start ging en blijft evolueren.

Voorbij

28.06 to 27.09.2009
28.06 to 27.09.2009
Share |