Provincie Limburg.be

Thonik (NL)

Thonik (NL)
15.05.2012 om 20u00

Nikki Gonnissen is een van de twee oprichters van Thonik, een ontwerpbureau voor visuele communicatie. De studio werd in 1993 opgericht en telt momenteel zestien medewerkers.

Aanvankelijk opereerde Thonik in de culturele sector (uitgeverijen, musea, culturele stichtingen en evenementen). Sinds 2003 werd het werkveld verbreed naar instellingen op het gebied van politiek en bestuur.

Recente opdrachtgevers zijn het Museum Boijmans van Beuningen, de Architectuur Biƫnnale Venetiƫ 2008, de Socialistische partij (SP), de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Spiral Art Center Tokyo.

Thonik onderscheidt zich door een heldere vormtaal en een focus op inhoud. De studio combineert een conceptuele ontwerpmethode met een nadruk op typografie. De afgelopen twee jaar paste Thonik haar grafische taal en manier van werken toe in multimediale campagnes voor grote opdrachtgevers zoals de radio-en televisieomroep VPRO en het nationaal dagblad NRC. Momenteel werkt Thonik aan de vormgeving en communicatie voor Manifesta 9.

www.thonik.com

De A-Z lezingen gaan dinsdag door in de Zebrazaal van Z33.
De lezingen zijn gratis mits inschrijving.
Registreer je hier voor de A-Z lezing met Thonik.

Foto's

Thonik
Thonik
Thonik
Thonik
Thonik
Share |