Justine Court. Chaos (2019) Foto (c) Alexis Zacchi

Currents #8 zoekt curatoren

Deadline: 21 februari 2020

Voor de achtste editie van Currents zijn we op zoek naar een team van curatoren (minimaal 2 personen). Zij gaan voor de jaarlijkse groepstentoonstelling op zoek naar recent afgestudeerde kunstenaars afkomstig van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, professionalisering en de opbouw van een netwerk centraal staan.

We zoeken curatoren die:

  • graag met jonge kunstenaars werken
  • goed zijn in productiewerk
  • oog hebben voor logistiek en planning
  • een vlotte pen hebben
  • in juni en juli 2020 tijd hebben om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken.

 

We voorzien een honorarium en een vergoeding voor reiskosten. Kandidaten met een verblijfadres in België of Nederland krijgen de voorkeur, om zo reis- en verblijfskosten te beperken.

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief als team naar currents@marres.org
Onderwerp: curatoren Currents #8
Deadline: 6 maart 2020
De gesprekken staan gepland op 26 maart 2020 in Maastricht

Currents, een samenwerking tussen Marres en Z33

Met Currents treden Z33 en Marres op als een Euregionaal platform dat bouwt aan een grensoverschrijdend netwerk voor kunstenaars, academies en instellingen in de Euregio. Na zeven edities is Currents een gevestigde waarde voor startende kunstenaars en curatoren. De afgelopen jaren hebben 112 kunstenaars van 12 academies tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. De carrières van 20 beloftevolle, internationale curatoren kregen een stevige boost dankzij hun deelname aan het traject.

Gepubliceerd op

10.02.2020

Auteur

Heleen Van Loon

Overzicht