WANATOE prijs 2020

Lennert Berx wint Wanatoeprijs 2020

Uitstel is geen afstel: met enige vertraging is de Wanatoeprijs 2020 alsnog uitgereikt. Lennert Berx, masterstudent fotografie aan de LUCA School Of Arts Genk, nam de hoofdprijs mee naar huis. Gewapend met een analoog fototoestel trok hij voor zijn afstudeerproject naar een Hasselts kraakpand. Hij vond het er rust, stilte en sereniteit en wist dat op beeld vast te leggen.

Naast Lennert Berx vielen er ook nog andere laureaten in de prijzen. Zo gingen zowel de Wanatoe Publieksprijs als de prijs van Stad Hasselt naar illustratrice Lisse Loos. Vormgeefster Aline De Feyter ontving dan weer de C-mine Student Award 2020.

De Wanatoeprijs is na vijftien jaar stilaan een begrip in Limburg. Met die wedstrijd gaat Z33, samen met vaste partner Het Belang Van Limburg, op zoek naar de beste afgestudeerde kunststudenten van Limburg. Zo wil Z33 jong, lokaal talent ondersteunen en kansen bieden.

Z33 en Het Belang Van Limburg organiseren de wedstrijd in samenwerking met LUCA campus C-mine Genk, PXL-MAD Hasselt, PXL-Music en UHasselt.

Foto: Luc Daelemans/Het Belang Van Limburg

Gepubliceerd op

19.10.2020

Overzicht