Marleen Ruebens [1954-2021]

Met spijt in ons hart nemen we afscheid van onze dierbare collega Marleen Ruebens. Als productieverantwoordelijke was ze tot aan haar pensioen een tweetal jaar geleden betrokken bij zowat elke tentoonstelling die hier de afgelopen decennia werd georganiseerd.

Met de combinatie van haar onovertroffen praktisch vernuft, uitgebreid adresboekje, eindeloos doorzettingsvermogen én een gezonde dosis nuchterheid was ze werkelijk de spin in het web van onze organisatie.

Marleen zorgde ervoor dat de gekste ideeën en wildste dromen van kunstenaars en curatoren werkelijkheid werden, terwijl ze ondertussen, met een verfborstel of boormachine in de hand, een onverwacht transport, lunch of slaapplek voor je regelde.

Of zoals curator Koos Flinterman het ooit samenvatte: ‘Meissie, wat ben jij een stoer wijf.’

Lieve Marleen, je was een steun en toeverlaat voor zoveel collega’s en kunstenaars, een rots in de branding. We zullen je missen.

Gepubliceerd op

05.01.2021

Overzicht