Olmo Peeters

Olmo Peeters

Z33 genomineerd voor Mies van der Rohe Award

Begin februari maakten de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe een eerste lijst genomineerden bekend voor de Mies van der Rohe Award 2022. Ook Z33 maakt kans om de prestigieuze prijs te winnen. Het ontwerp van architect Francesca Torzo voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel Vleugel 19 viel in de smaak bij de jury.

De European Union Prize for Contemporary Architecture of Mies van der Rohe Award is een prijs die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe voor beste kwalitatieve architectonische bijdrage in Europa.

Naast Z33 zijn er ook nog 20 andere Belgische projecten genomineerd. De lijst met alle genomineerden vind je terug op de website van de Mies van der Rohe Award. In september volgt er nog een tweede ronde nominaties, met projecten die recenter zijn opgestart.

Het is niet de eerste keer dat onze nieuwe tentoonstellingsvleugel opgemerkt wordt. Eerder won architect Francesca Torzo al de Italiaanse Architectuurprijs en was Z33 genomineerd voor Archdaily’s ‘Building of the Year’.

Gepubliceerd op

18.03.2021

Enkele foto's van de nieuwe tentoonstellingsvleugel8 afbeeldingen

Overzicht