Nieuwe lichting FORMAT is bekend

Gepubliceerd op: 05.07.2022
Foto's door Renaat Nijs leestijd: < 1 minuut

Het is alweer uitkijken naar een nieuwe editie van FORMAT. Met het tweejaarlijkse begeleidingstraject voor ontwerpers & architecten wil Z33 opkomend talent volop ondersteunen. De kersverse laureaten zijn zopas bekendgemaakt. Zij werken de komende maanden aan een groepstentoonstelling met als thema ‘water’. Die zal in het voorjaar van 2023 in Z33 te zien zijn.

Leven met water

 

FORMAT 2023 draait rond water. Onze relatie met water is er een van uitersten: we hebben steeds vaker – gelijktijdig – te maken met watertekorten en overstromingen. Verder gebruiken en verbruiken we het zonder nadenken. Naast onze persoonlijke waterconsumptie wordt er enorm veel water gebruikt door de bio-industrie, chemische productie, textielfabricage en woningbouw. De ontworpen wereld rondom ons is daarmee een onzichtbare grootverbruiker van water.

“De kwaliteit van de inzendingen lag dit jaar uitzonderlijk hoog. Voor de eerste keer werken we met een thematische open call. Door FORMAT inhoudelijk te laten aansluiten op het programma van Z33 kunnen we kennis en netwerken beter delen en bieden we ons publiek een gevarieerd verhaal dat de blik van nieuw en gevestigd talent combineert.”

Adinda Van Geystelen, Artistiek Directeur Z33

FORMAT 2023- laureaten

 

Sofie Deckers (HEAD Genève)
Maud Gerard (UGent)
Niveau Zéro Atelier – Mathias Vincent-Palazzi (Sandberg Instituut Amsterdam) & Thomas Viers (Rietveld Academie Amsterdam)
Juul Prinsen (LUCA Genk productdesign)
Kurina Sohn (Design Academy Eindhoven)
The Ironing Board – Marta Rios Pizà & Miguel Parrrra (Design Academy Eindhoven)
De grafische identiteit en de scenografie bij de tentoonstelling van FORMAT 2023 zal worden ontwikkeld door Lore Janssens & Joram De Cocker (KASK Gent).

Het volledige juryverslag kan je hier lezen.

Van links naar rechts: Kurina, Sofie, Juul, Mathias, Thomas, Lore, Miguel, Marta en Maud

Geprikkeld door wat je hier leest?

Blijf op de hoogte of laat je verwonderen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.