Lezing Dichter wonen van Miroslav Sik

neustadt - Miroslav Sik.jpg

Architectuurwijzer organiseert op 11 oktober een lezing met de Zwitserse architect Miroslav Sik. Naast stedelijke / coöperatieve woningbouwprojecten legt Sik zich ook toe op kleinschalige private woningbouwprojecten. 

In zijn lezing toont hij hoe appartementen en zorgwoningen op een subtiele wijze kunnen ingepast worden in een dorp. Zo dragen ze bij tot de identiteit en kernversterking van een kleine gemeenschap.

  • Miroslav Sik ontwierp vier geschakelde appartementsgebouwen binnen een klein bouwblok in Haldenstein, een Zwitsers dorp van 900 inwoners.
  • Hij vertelt over de plannen voor de bouw van een nieuw wooncomplex met voorzieningen, in het centrum van Merenschwand, een dorp met 3300 inwoners.
  • In het stadje Zug - dat 30.000 inwoners telt - realiseerde hij een project zorgwonen voor ouderen. Miroslav Sik illustreert hoe zorgwonen kan leiden tot kwalitatieve architectuur.

Deze lezing kadert in het thema “Dichter wonen / Collectief bouwen”. Binnen dit thema loopt momenteel ook de tentoonstelling "AT HOME / Building and Living in Communities".

In de namiddag is Miroslav Sik één van de gasten op een expertengesprek rond coöperatief wonen.

Praktisch
Lezing Miroslav Sik in het Engels
Woensdag 11 oktober 2017, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal
Inkom 10 euro, 5 euro voor studenten
Reservatie via C-mine cultuurcentrum

 

 

Iris Peeters