DE NIEUWE ZAAL

De Nieuwe zaal.jpg

Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Hasselt, Genk en Leuven opent samen met Stad Hasselt, de Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt.

In DE NIEUWE ZAAL is er plaats voor theater, muziek, debat, audio én film. Het is naast de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt ook de nieuwe locatie waar Z33 Zebracinema zal organiseren. Eén van de meest actieve partners van DE NIEUWE ZAAL wordt Z33, het huis voor actuele kunst, dat volop in transitie is. Z33 zocht een tijdelijk onderkomen voor een deel van de werking tijdens de bouwwerken aan het nieuwe Z33. DE NIEUWE ZAAL ligt op een boogscheut van Z33 en wordt een ideale locatie voor de vertoningen van Zebracinema. DE NIEUWE ZAAL is niet enkel een nieuwe toonplek, maar moet ook een plaats voor debat en ontmoeting zijn.”

Locatie

DE NIEUWE ZAAL
Campus Hemelrijk
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt

Sarah De Ceuster