ZEBRACINEMA: Sweet Country

Anno 1929 woont de Aboriginalfamilie van Sam en Lizzie op het land van Fred Smith, een vriendelijke predikant. In tegenstelling tot vele andere blanken gaat Fred respectvol om met oorspronkelijke bewoners van het land. Maar dan krijgt de dominee een nieuwe buurman: ex-militair Harry March. Warwick Thornton gebruikt het westerngenre om een aangrijpend verhaal te vertellen over het historisch diepgewortelde racisme van de blanken tegenover de Aboriginals, waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt.

Sweet Country
van Warwick Thornton
Australië, 2017, 110 minuten

06.12.2018 - 20.15
De Nieuwe Zaal

PRIJS

  • 6 EUR: normaal tarief Zebracinema op alle locaties.

  • 5 EUR: kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen. UiTpas Hasselt (enkel geldig in Hasselt)

  • 3 EUR: Hasselt + Neerpelt: houders van de BILL-app (= European Youth Card).

Emma Boelen