Zebracinema: DUNKIRK

christopher-nolan.jpg

Dunkirk is een oorlogsfilm zonder vijand, zonder voorgeschiedenis en zonder helden. Het is te makkelijk om Christopher Nolans monumentale WO II-epos daarom een anti-oorlogsfilm te noemen. Het filmepos gaat over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog aangaande de evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk op het strand te Duinkerke.Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. Dunkirk opent met honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

“Intense spanningsbogen worden aangedreven door praktische vragen!” (Filmmagie)

PRAKTISCH

Donderdag 22 februari om 20u15
DE NIEUWE ZAAL, Hasselt

ActueelSarah De Ceuster