ZEBRACINEMA: SUMMER 1993

SUMMER 1993.jpg

In de zomer van 1993, na de dood van haar ouders, verhuist de zesjarige Frida van het bruisende Barcelona naar het Catalaanse platteland, om er bij haar oom en tante, haar nieuwe voogden, te gaan wonen. Het plattelandsleven is een uitdaging voor Frida: de tijd wordt anders ingedeeld in haar nieuwe thuis en de omringende natuur is mysterieus en bevreemdend. Ze heeft nu ook een zusje waar ze zorg voor moet dragen en er steken nieuwe gevoelens - zoals jaloezie - de kop op. Heel vaak is de naïeve Frida ervan overtuigd dat weglopen de beste oplossing is voor haar problemen. Het nieuwe gezin doet er alles aan om het nieuwe, breekbare evenwicht een kans te geven en de nodige routine in hun leven te brengen. Occasionele familie-uitstapjes naar een lokaal feest of een zwembad, samen koken of luisteren naar muziek in de tuin, zijn momenten van puur geluk. Langzaamaan beseft Frida dat ze moet blijven en zich aanpassen aan haar nieuwe omgeving. Nog voor de zomer om is, moet ze leren omgaan met haar gevoelens en haar pleegouders moeten leren om haar even graag te zien als hun eigen dochter.

Een hartverwarmende biopic van de talentvolle en prijswinnende regisseuse Carla Simon. Maar vooral ook "het meest eerlijke verhaal ooit over pleegzorg", volgens koepelorganisatie Pleegzorg Vlaanderen.

PRAKTISCH

Donderdag 31 mei om 20u15
De Nieuwe Zaal  
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt

Sarah De Ceuster