ZEBRACINEMA: Call Me by Your Name

Professor Perlman is een archeoloog en kunsthistoricus. In 1983 brengt hij de zomermaanden samen met zijn echtgenote Annella en zeventienjarige zoon Elio door in een vakantiehuis in Italië. De familie wordt tijdens deze periode vergezeld door Oliver, een Amerikaanse promovendus. De jonge Elio brengt veel tijd door met Oliver en ontwikkelt al snel gevoelens voor de zelfverzekerde Amerikaan.

Call Me by Your Name is een Italiaans-Amerikaanse film uit 2017 die geregisseerd werd door Luca Guadagnino. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van schrijver André Aciman. De hoofdrollen worden vertolkt door Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg en Armie Hammer.

De film wordt voorafgegaan door een lezing om 19.00: The Love That Dare (Not) Speak Its Name

Aan de hand van filmfragmenten schetst deze lezing een beeld van homoseksualiteit in film en literatuur. Aanvankelijk een absoluut taboe, door Oscar Wilde omschreven als "The Love That Dare Not Speak Its Name". Vervolgens werd de homoseksueel geportretteerd als meelijwekkende, stereotiepe figuur om tenslotte serieus genomen te worden in baanbrekende films als La Vie d’Adele, Brokeback Mountain en Call me by your Name, waarin dames- en herenliefde eindelijk “dare speak its name”!

Docent: Karel Deburchgrave

Call Me by Your Name (2017)
van Luca Guadagnino
met Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
115 minuten

15.11.2018 - 20.15
De Nieuwe Zaal

PRIJS

  • 6 EUR: normaal tarief Zebracinema op alle locaties.

  • 5 EUR: kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen. UiTpas Hasselt (enkel geldig in Hasselt)

  • 3 EUR: Hasselt + Neerpelt: houders van de BILL-app (= European Youth Card).

Veerle Ausloos