kleurKOOL - Kunstendag voor Kinderen

Is rodekoolsap rood? Of is het blauw? Of groen misschien? Kom het antwoord op deze vraag ontdekken in de workshop kleurKOOL en wordt een mini wetenschapper voor één dag!

Doe je labojas aan, neem je proefbuis in de hand en ontdek hoe je met rode kool je eigen kleurstoffen kan maken. Tijdens Kunstendag voor Kinderen, op zondag 18 november, krijgen mini wetenschappers de kans om zich volledig te laten gaan in de workshop kleurKOOL. Kunstenaar en wetenschapper Kristof Vrancken leert je waarom rode kool niet altijd rood is, dat een emulsie van rode kool bizarre resultaten oplevert op papier en hoe je zelfs met rode kool foto’s kan maken. Samen met Kristof ga je zelf aan de slag om te ontdekken wat onze natuur te bieden heeft voor kunstenaars.

De workshop is gratis en start om 14u, 15u30 en 17u. Inschrijven is niet nodig. De workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen en volwassenen krijgen gratis toegang tot de tentoonstelling ‘The Politics of Design: Act 1’.

Heb je nog vragen? Mail ze naar info@z33.be of bel 011 29 59 60

Workshop kleurKOOL (6+)
Zondag 18 november – 14u, 15u30 en 17u

Er is nog meer leuks te beleven in Hasselt op Kunstendag voor Kinderen. Neem zeker eens een kijkje op de volgende locaties: Bibliotheek Hasselt Limburg - vestiging Kuringen, Cultuurcentrum Hasselt, Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt, Abdijsite Herkenrode, CIAP en Villa Verbeelding.

Pik op de eerste locatie een stempelkaart op en verzamel zoveel mogelijk stempels. Op elke locatie krijg je er één. Verzamel je er twee of meer? Dan maak je kans op een fijne goodiebag!

 

Veerle Ausloos