WAW Limburg

Een Hart Voor Limburg organiseert op vrijdag 7 december een charity dinner. Deze gala-avond vindt plaats in de Genkse Thor Central en omvat een gastronomisch diner voor 450 gasten. Z33 en het online-platform Wanderful.design zijn trotse partners van dit event en zorgen mee voor een unieke designbeleving op verschillende niveaus. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar projecten ten voordele van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in Limburg.

Tafel als platform

WAW refereert naar We Are Wanderful, het vuistdikke naslagwerk over 25 jaar design in Limburg. Naast een gastronomisch benefiet-event met 5 gangen menu, geserveerd door chef Marco Cellini (Leut), belooft WAW vooral ook een unieke designbeleving op verschillende niveau’s te worden. De 45 ronde tafels voor telkens 10 personen (2.000 euro) vormen de basis van de avond. Vijf Wanderful designers ontwikkelen speciaal voor deze avond een ingreep op de tafel/aankleding. Het gaat om Jenny StieglitzLore LangendriesJoren PetersCaro van den Hole en Johan Bruninx die elk vanuit hun respectievelijke designdisciplines een concept uitwerken voor telkens 9 tafels.

Talks & performances

Ook tussen de gangen door wordt er Wanderful design geserveerd. Zo zal grafisch ontwerpster en typografe Ann Bessemans, verbonden aan de PXL MAD in Hasselt, haar ‘Matildalettertype’ toelichten, een font speciaal ontwikkeld voor kinderen met leesproblemen. Mediakunstenaar (en Z33’s Toegepast 21-laureaat) Dries Depoorter geeft eveneens een korte lezing waarin hij zijn ophefmakende kunstprojecten toelicht en dan is er nog Designer van het JaarFrederik Delbart, die een inkijk in zijn visie en werk geeft. Ook ’s Lands bekendste balletdanser Wim Vanlessen zal samen met zijn vaste danspartner Aki een performance doen die avond. Bijzonder, want Vanlessen kondigde na 25 jaar dansen zijn afscheid aan en het is de laatste keer dat hij in Limburg te zien zal zijn. Zijn- en Aki’s – pointe-schoenen zullen ook worden geveild samen met een 5 andere bijzondere design-items.

Designveiling

Een Hart voor Limburg en Wanderful.design presenteren ook een veiling van 5 unieke design-objecten voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar projecten ten voordele van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in Limburg. Een unieke kans om een bod uit te brengen op een bijzonder stuk van Limburgse topdesigners Lore Langendries, Michaël VerheydenFrederik Delbart en Piet Stockmans of een bijzonder kunstwerk van Fred Eerdekens. De veiling loopt tot en met vrijdag 7 december 12u00 en het hoogste online bod kan dan mogelijk overboden worden tijdens de slotveiling op het WAW-event in Thor Central.

Wil je meer weten over het bijzondere WAW Limburg charity event, of wil je graag intekenen op een tafel en hiermee het goede doel steunen? Neem dan een kijkje op www.eenhartvoorlimburg.be

Veerle Ausloos