ZEBRACINEMA: The Happy Prince

Ooit was Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door in Frankrijk. Door het leven aangetast maar nog altijd scherp van geest wordt Oscar Wilde geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten. In deze liefdevolle ode aan Oscar Wilde speelt regisseur en schrijver Rupert Everett zelf de hoofdrol.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars
— Oscar Wilde

De film wordt voorafgegaan door een lezing om 19.00.

De flamboyante Oscar Wilde was ooit de meest geliefde auteur van Engeland met meesterwerken als The Picture of Dorian Gray en The Importance of Being Earnest. The Happy Prince van Rupert Everett verhaalt de laatste levensjaren van Oscar Wilde die in 1895 in de gevangenis belandde na een aanklacht voor grove onzedelijke handelingen met een jonge man. De lezing gaat dieper in op het oeuvre van deze geniale schrijver aan de hand van filmfragmenten uit Oscar Wildeverfilmingen.

Docent: Karel Deburchgrave

The Happy Prince
Van Rupert Everett
Verenigd Koninkrijk ,Duitsland ,België ,Italië , 2018, 105 minuten

24.01.2019 - 20.15
De Nieuwe Zaal

PRIJS

  • 6 EUR: normaal tarief Zebracinema op alle locaties.

  • 5 EUR: kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen. UiTpas Hasselt (enkel geldig in Hasselt)

  • 3 EUR: Hasselt + Neerpelt: houders van de BILL-app (= European Youth Card).

Sophie Meers