33m² QUILT

30012019__DEF ontwerp 33m³ quilt_1500x220.jpg

De groepstentoonstelling ‘Dissidence - Quilting Against’ gaf voer voor een nieuw project bij Z33. We laten gewoon het publiek meewerken aan een van de kunstwerken! “Hoe?”, vraag je je vast af. Wel, het mooie is dat je dat zelf mag beslissen. 

33m² QUILT

De Amsterdamse designer Sanne van de Goor ontwierp een quilt van 33m². Dit ontwerp verbindt het tegenDRAADse/dissidente verleden van de oude begijnhuisjes met de toekomst, met onze nieuwe bestemming. Iedereen is welkom om tijdens de expo een stukje toe te voegen aan de quilt. Het afgewerkte stuk zal te bezichtigen zijn in ons kersvers tentoonstellingsgebouw (coming soon!) dat zijn deuren openzet vanaf het najaar van 2019.

Wat is niet de bedoeling?

Dat wij je gaan vertellen hoe de quilt tot stand moet komen. We hechten veel waarde aan de identiteit en eigenheid van elke maker.

Wat is dan wel de bedoeling?

Het belangrijkste voor ons is dat je zelf input levert, geheel op jouw persoonlijke manier. Het wordt een samenwerking met mensen die je misschien wel of helemaal niet kent. Het eindresultaat is dus voor iedereen een verrassing. Spanneuuund!

Hoe gaan we te werk?

Kom af en laat je inspireren door de andere artiesten. De stoffen zijn reeds voorzien door ons/Sanne, jij kiest er eentje uit. Dit bevestig je met wat magisch brei-, borduur-, stik-, haakwerk aan het grote geheel. Of je nu het naaien in de vingers hebt of jezelf steeds in de vingers prikt, dat maakt niets uit. Improviseer, leer, probeer, breng desnoods de bomma mee voor professioneel advies. Iedereen kan meedoen!

Praktisch

  • Geschikt voor alle leeftijden.

  • Vanaf 13 februari 2019, tot het eind van de tentoonstelling op 26/05 (of tot de quilt af is).

  • Na een bezoek aan de tentoonstellingen loop je gewoon het open atelier in. Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling.

  • Het materiaal stellen wij gratis ter beschikking.

Wilt u op de hoogte blijven van onze vorderingen?


ActueelSophie Meers