Learning from Deep Time

AndyWeir_Pazugoo.jpg

Z33 stelt vanaf 18 mei Learning from Deep Time tentoon in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De presentatie maakt deel uit van het onderzoekstraject Nuclear Culture dat focust op thema’s als deep time, het antropoceen en de nucleaire tijd. De door mensen veroorzaakte aanwezigheid van radioactiviteit in onze bodem gaat zelfs de menselijke tijdsbeleving ver te boven. Binnen dit thema verbeelden kunstenaars Alexis Destoop, Andy Weir en Jon Stam voor ons de mogelijke wisselwerkingen die voortkomen uit de botsing tussen (niet-)menselijke tijd. Learning from Deep Time omvat nieuwe creatie opdrachten die voortkomen uit onderzoek en field trips naar nucleaire sites in België. Later dit jaar presenteren we de resultaten bij ons en in Mol/Dessel.

De werken zijn nog tot 15 september te bezichtigen in Het Nieuwe Instituut. Hier maken ze deel uit van Neuhaus, een tijdelijke academie die Het Nieuwe Instituut er 100 jaar na de oprichting van het Bauhaus opent. Net als A School of Schools richt deze tijdelijke school zich op de vraag hoe kunst, design en onderwijs zich moeten verhouden ten opzichte van actuele thema’s zoals de uitputting van de aarde. Via een transdisciplinair curriculum verkent Neuhaus wat het betekent als de mensheid de wereld zou ervaren vanuit niet-menselijk perspectief. Wat als mensen leren denken en waarnemen zoals de dieren, planten, robots en microben?

Curator: Ils Huygens

Meer info via deze website.
Nieuws

NIRAS

29.09.2019

Jennifer Van Och