Ciné Solidair | De Goden van Molenbeek

De Goden van Molenbeek

De Goden van Molenbeek

Reetta Huhtanen
België, 2019

donderdag 22 augustus
21:00u, vertoning van zodra het donker is
Gratis inkom
Locatie: begijnhoftuin, Zuivelmarkt 33, Hasselt

De 6-jarige Aatos en Amine hebben speelse discussies over hun respectievelijk Finse en Marrokkaanse afkomst, opvoeding en thuissituatie. De twee jongens zoeken naar de betekenis van dit alles. Ze fantaseren dat ze de laatste overlevenden zijn, de sterkste van allemaal. Tot een onverwachte gebeurtenis hun leven voorgoed zal veranderen. Goden van Molenbeek is een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.

Het stadsbestuur wilt alle Hasselaren weerbaar maken, klaar voor de toekomst en bewust van de wereld rondom hen. Ciné Solidair is het filmtraject dat Dienst Gelijke Kansen van Stad Hasselt samen met Z33 uitwerkte.

Tijdens de zomerperiode kan je genieten van Ciné Solidair in het groen van de Hasseltse begijnhoftuin. Daar vertonen we de film in open lucht. De inkom is gratis, en de film gaat van start wanneer het donker is.

Jennifer Van Och