Ciné Solidair | Thank You for the Rain

Thank You for the Rain

Thank You for the Rain

Juliah Dahr
UK/NW, 2017

vrijdag 06 september 2019
21:00, vertoning van de film zodra het donker is
Gratis
Locatie: begijnhoftuin, Zuivelmarkt 33, Hasselt

De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker, als hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, zijn dorp en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Wanneer een harde storm alle gewassen verwoest, gaat de boer over tot actie. Een meeslepend en inspirerend portret van iemand die weet wat hij moet doen om de aarde te redden, maar vooral een hartstochtelijk pleidooi gericht aan iedereen, voor actie op het gebied van de klimaatverandering.

Het stadsbestuur wilt alle Hasselaren weerbaar maken, klaar voor de toekomst en bewust van de wereld rondom hen. Zo kan je zelf duurzame en solidaire keuzes maken. Hoe pakken ze dit aan? Met cultuur! In samenwerking met Z33 - en gesteund door Europese middelen - werkte de dienst Gelijke Kansen een filmtraject uit. Al is dat misschien een foute omschrijving, want Ciné Solidair is veel meer dan dat.

Tijdens de zomerperiode kan je genieten van Ciné Solidair in het groen van de Hasseltse begijnhoftuin. De inkom is gratis, en de film gaat van start wanneer het donker is.

Jennifer Van Och