Ciné Solidair | Tony, de film

Tony, de film

Tony, de film

Benthe Forrer
Nederland, 2016

donderdag 29 augustus
21:00, vertoning van de film zodra het donker is
Gratis inkom
Locatie: begijnhoftuin, Zuivelmarkt 33, Hasselt

TONY vertelt het verhaal over het ontstaan van Tony’s Chocolonely, op ieders lijstje van favoriete chocola. Hoe de journalisten van de Keuringsdienst van Waarde er tien jaar geleden achter kwamen dat het flink mis is in de cacao-industrie. Dat er kindslaven werken op de cacaoplantages in West-Afrika, dat chocolade-eters zich daar totaal niet bewust van zijn en dat chocolademakers hier geen verantwoordelijkheid voor voelen en nemen. De journalisten vinden dat het anders moet. TONY vertelt het echte verhaal over sociaal ondernemen, over ‘t veranderen van een industrie en het oplossen van ’n wereldprobleem, hoe moeilijk dat is en dat dat tijd kost.

 

Het stadsbestuur wilt alle Hasselaren weerbaar maken, klaar voor de toekomst en bewust van de wereld rondom hen. Ciné Solidair is het filmtraject dat Dienst Gelijke Kansen van Stad Hasselt samen met Z33 uitwerkte.

Tijdens de zomerperiode kan je genieten van Ciné Solidair in het groen van de Hasseltse begijnhoftuin. Daar vertonen we de film in open lucht. De inkom is gratis, en de film gaat van start wanneer het donker is.

Jennifer Van Och