DISplay | Impulsweek programma

Op 1 juli is de bouw van de plakzuil voltooid. Dan brengen we de Hasseltse organisaties en verenigingen samen in de impulsweek: een hele week lang workshops waaraan iedereen kan deelnemen, met een kick-off event van DISplay op vrijdag 5 juli. Klik hier om je in te schrijven! Het volledige zomerprogramma kom je te weten via onze Facebookpagina.

Bouwen.jpg

Construct This

01.07 - 06.07
10u - 17u

In de eerste workshop bouw je mee aan de elementen van DISplay tijdens Construct This. Je krijgt begeleiding van ConstructLab in het timmeren van meubels, decoratie, signalisatie, etc. Het resultaat maakt integraal onderdeel uit van de ontmoetingsplek in zijn geheel.

Het materiaal wordt voorzien, dus je hebt niets nodig. We vragen minstens drie dagen aanwezig te zijn in een team van minimum twee personen.

en route.jpg

En Route

01.07 - 07.07
10:30 - 16u30

En Route is een reeks fietstochten met Peter Zuiderwijk (Collective Works). Hij gaat onderweg op zoek naar antwoorden in de ruimte. Tijdens de fietstochten wordt er en route gesproken over de visie van de stad en over wat de publieke ruimte betekent, en hoe deze zich ontwikkelen doorheen de tijd. Het is een fietsgesprek waar we ingaan op de historische waarde van plekken, in relatie tot de tegenwoordige invulling, in en rond Hasselt.

Op maandag, woensdag en vrijdag worden de tochten gefietst. Op dinsdag, donderdag en zaterdag delen de fietsers hun ervaringen bij DISplay en gieten ze deze in rapportages. Op zondag zijn er twee korte tours waarin we de bevindingen presenteren. Opgelet! Per tocht kunnen er maximum 10 mensen mee. Op de tour zijn dat er maximum 20

posters.jpg

POSTER-IT

02.07 + 04.07 + 06.07

Tijdens POSTER-IT creëren de organisaties affiches ter promotie van hun events. Het ambachtelijke karakter van de riso- en screen-printer staat hier centraal. Onder begeleiding van ontwerpgidsen WAUW + Bernardo leren ze de techniek en opstelling van posters maken.

Nog geen deelnemer van DISplay, maar wel een cool idee? Schrijf je zeker in! De workshop is onderverdeeld in drie sessies verspreid over drie dagen.

Z33_KVRANCKEN_2018_6926.jpg

Friday Aperitivo

05.07

Benieuwd naar het resultaat van de constructie? Zak op vrijdag 5 juli af naar DISplay voor de kick-off van de zomer bij Z33 tijdens DISplay Friday Aperitivo! Coole drankjes en stomende tunes door De Serre Hasselt. Meld je aan via Facebook!

DISplay is een hele zomer lang genieten van film, muziek, workshops en markten in de Hasseltse begijnhoftuin.

DISplay is een initiatief van Z33 en ConstructLab. Het project kwam tot stand dankzij de steun van Stad Hasselt, Vlaamse Overheid en Universiteit Hasselt in samenwerking met De Serre Hasselt.

Jennifer Van Och