Do The Right Thing | DISplay

Do the right thing.jpg

De New Yorkse wijk, Bedford-Stuyvesant, staat bol van de spanningen. Een cocktail van zomerhitte en onverdraagzaamheid brengt de Italiaanse en Afro-Amerikaanse inwoners tot een kookpunt. En dat alles rond de pizzatent die Sal uitbaat samen met zijn zonen Pino en Vito. Spike Lee’s gedurfde snapshot van de rassenproblematiek vestigde definitief zijn reputatie als geëngageerde regisseur. Het is tot op vandaag een van de meest invloedrijke films van de hip-hopgeneratie.

Spike Lee, 1989
US, 120 min

Info

  • Wat: Film in open lucht

  • Waar: DISplay (de begijnhoftuin)

  • Wanneer: Elke donderdagavond vanaf 19u (filmvertoning rond 22u, wanneer het donker is)

  • Genre: De zomers uit de nostalgische jaren '70, '80 en '90

Gratis inkom! Zorg voor een dekentje op frissere avonden. Je drankjes koop je bij de bar van De Serre Hasselt. Bij slecht weer verplaatsen we naar binnen.


│●│DISplay is een hele zomer lang genieten van film, muziek, workshops en markten in de Hasseltse begijnhoftuin. DISplay is een initiatief van Z33 House for Contemporary Art en Constructlab. Het project kwam tot stand dankzij de steun van Stad Hasselt, Vlaamse overheid en Universiteit Hasselt in samenwerking met De Serre Hasselt.

Jennifer Van Och