trans & form, hit & run

trans and form, 
breathe and hum,
dive and touch, 
hit and run
(2019)


an audio-guided walk in Hasselt

 

For this sound trip we send you into the urban wilderness with open headphones, an mp3-player, a map and a drum stick. You cross the town and parking lots, walk along a future tram line and under a highway into the green. You touch a military monument and pause in a skate park.

 Intro-active journey

This trip will guide you through an “intro-active” journey with sound manipulations, self-performance tasks and micro-choreographies. Back at the starting point, you are changed - transformed by the new relationships that you have established with your environment. Don’t see the city with different eyes, see your eyes through a different city. Hear your ears through different voices. Be surprised by your new superpowers. They let you hear what’s silently in front of you, and make you feel what was not meant to be touched. 

David Helbich

David Helbich (Berlin 1973) is a sound-, installation- and performance artist, as well as a photographer and teacher, who creates various experimental conceptual works for the stage, paper and online media and in public space. He studied composition in Amsterdam and Freiburg and has been living and working in Brussels since 2002.  He developed the audio-guided walk of Hasselt in 2019.

Practical information

  • The walk takes approximately 60 minutes, in and around the center of Hasselt

  • Pick up audio material and map at the reception (house 11) during opening hours

  • Language: Dutch and English

  • Free of charge

trans and form, 
breathe and hum,
dive and touch, 
hit and run
(2019)


een klankgids voor Hasselt

 

In deze geluidswandeling word je met een hoofdtelefoon, mp3-speler, kaart en slagwerkstokje de stedelijke wildernis in gestuurd. Je doorkruist de stad en parkings, loopt langs een toekomstige tramlijn en gaat onder een snelweg de natuur in. Je raakt een militair monument aan en rust uit in een skatepark.

 Intro-actieve reis

Deze trip gidst je doorheen een “intro-actieve” reis met behulp van klankmanipulaties, speelse opdrachten en micro-choreografieën. Bij terugkomst lijk je veranderd, getransformeerd door de nieuwe verbindingen die zijn aangegaan met de omgeving. Zie de stad niet met nieuwe ogen, maar kijk naar je ogen met een nieuwe stad. Luister naar je oren door nieuwe stemmen. Wees verrast door je nieuwe superkrachten. Je hoort wat er in stilte voor je staat, en voelt wat niet bedoeld was om te beroeren.

 Lancering 15 september 2019

De allereerste wandeling wordt gelanceerd op 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐥𝐨𝐳𝐞 𝐙𝐨𝐧𝐝𝐚𝐠, dé dag bij uitstek om Hasselt te voet te verkennen. Zak af naar de begijnhoftuin voor een performance van de kunstenaar om 15u. Achteraf gaat de wandeling van start.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞
𝐖𝐚𝐭? Lancering audiowandeling met David Helbich
𝐖𝐚𝐚𝐫? DISplay, in de begijnhoftuin van Z33. De wandeling gaat door in en rond het centrum van Hasselt.
𝐖𝐚𝐧𝐧𝐞𝐞𝐫? zondag 15 september om 15u / de audio wandeling blijft nadien permanent in het aanbod van Z33
𝐏𝐫𝐢𝐣𝐬? Gratis!
𝐄𝐱𝐭𝐫𝐚? Audiomateriaal en kaart haal je af aan het onthaal van Z33 (huisje 4). Beschikbaar in het Engels en Nederlands. Max 6 personen tegelijk.

David Helbich

 David Helbich (Berlijn 1973) is een geluids-, installatie- en performancekunstenaar alsook fotograaf en leraar, die uiteenlopende experimentele conceptuele werken creëert voor het podium, voor papieren en onlinemedia en in de publieke ruimte. Hij studeerde compositie in Amsterdam en Freiburg, en woont en werkt sinds 2002 in Brussel. Hij ontwikkelde deze geluidswandeling van Hasselt in 2019.

 

 Praktische informatie

  • Een wandeling van ca. 60 minuten in en rond het centrum van Hasselt

  • Audiomateriaal en kaart af te halen bij huisje 11 tijdens de openingsuren

  • Talen: Nederlands en Engels

  • Gratis

EventJolien Hendrickx