Cinema ZAP | Mannetje Tak (4+)

Mannetje Tak.jpg

Jeroen Jaspaert – B/D/R/GB – 2016 – 50 min

Mannetje Tak woont in een boom met zijn gezin. Zijn Vrouwtje, hijzelf, hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in!

Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen. Zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Raakt hij voor Kerstmis terug bij zijn gezin? Of kan de Kerstman een handje helpen?

Kleuters worden volledig ingepalmd door de ronkende rijmen, een tikkeltje spanning en de charmante takjes. Deze hartverwarmende kortfilm van Jeroen Jaspaert wordt voorafgegaan door vier korte animatiefilms. Een magnifieke compilatie!

Pik pik pik
Dmitry Vysotskiy – 4 min
In het bos staat een boom waarin zowel de mieren als de kleurrijke specht wonen. De specht probeert de marcherende mieren weg te pikken maar ze zijn hem te slim af. Maar dan komt er een houthakker…

De piepkleine vos
Aline Quertain en Sylwia Szkiladz – 8 min
In het midden van een prachtige moestuin ontmoet een piepkleine vos een meisje dat planten reusachtig kan doen groeien. Zo ontdekken ze dat ze ook samen dingen kunnen doen groeien. Dat opent een waaier aan mogelijkheden voor deugnietenstreken…

DE wet van de jungle
Pascale Hecquet – 6 min
Een klein aapje doet alle moeite van de wereld om een gigantische banaan te plukken. Dan moet hij zijn banaan meteen afgeven aan een grotere aap. Volgens de wet van de jungle krijgt de sterkste immers altijd wat hij wil. Het kleine aapje bedenkt een sluw plan, want… wie niet sterk is moet slim zijn!

ZEBRA
Julia Ocker – 3 min
Op een dag botst een zebra tegen een boom en leert hij iets buitengewoon over zichzelf.

Prijs:
6 EUR: normaal tarief
5 EUR: kortingstarief voor studenten op vertoon van een geldige studentenkaart, 65+ en groepen +10 personen. UiTpas Hasselt
3 EUR: houders van de BILL-app (= European Youth Card)

Bezorg jouw zoon of dochter een onvergetelijke verjaardag met een cinema ZAP-pARTy! 🎈 Meer info hier.

FilmVeerle Ausloos