Zebracinema | Ballon

Tijdens de Koude Oorlog probeerden duizenden mensen Oost-Duitsland te ontvluchten. In 1979 was er een ontsnappingspoging die even sensationeel als succesvol was: de families Strelzyk en Wetzel beslisten de Berlijnse muur te omzeilen door de oversteek te maken in een zelfgestikte luchtballon. Dit onvoorstelbaar maar waargebeurd verhaal levert nagelbijtende cinema op.

De film wordt voorafgegaan door een lezing waarin filmexpert Karel Deburchgrave dieper in gaat op de vraag hoe Duitsland met zijn oorlogsverleden omgaat. Dit doet hij met Der Untergang, de debuutfilm van Oliver Hirschbiegel, als voorbeeld. Aanvang om 19u.

Ballon
Van Michael Bully Herbig
Duitsland, 2018, 120 minuten

26.09.2019 - 20u15
De Nieuwe Zaal, Hasselt

Prijs:
6 EUR: normaal tarief
5 EUR: kortingstarief voor studenten op vertoon van een geldige studentenkaart, 65+ en groepen +10 personen. UiTpas Hasselt
3 EUR: houders van de BILL-app (= European Youth Card)

Veerle Ausloos