Kunstendag voor Kinderen | Ben ik een computer?

KvK19_flora miranda.jpg

Ontwerpers Flora Miranda en Janneke Jansen leren je met digitaal denken en analoge creativiteit je eigen poster te ontwerpen. Wat als jij een computer was? Kan jij je voorstellen hoe een machine denkt? Samen met ontwerpster Flora Miranda identificeren we het digitale om creatief te worden met onze mechanische gedachten. In de workshop ‘Ben ik een computer?’ ga je aan de slag met afbeeldingen, knipsels, illustraties, letters, cijfers, … om zo van een collage een mooi eindproduct te maken: een poster gemaakt op de riso-printer.

Deze workshop daagt kinderen uit om na te denken over onze digitale wereld, en creatief te worden met deze mechanische gedachten. De workshop verbind het analoge met het digitale, van analoog naar machine en omgekeerd. ‘Ben ik een computer?’ is een supertoffe en leerrijke workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In het kader van Kunstendag voor Kinderen.

Flora Miranda
Flora Miranda is een Oostenrijkse modeontwerper met een atelier in Antwerpen. In 2014 studeerde zij af aan de Modeacademie in Antwerpen. Sinds 2018 presenteert zij haar collecties op de Paris Haute Couture Fashion Week.

Janneke Janssen
Janneke Janssen werkt als freelance grafisch ontwerper en onderzoeker in Maastricht. Ze heeft een grote affiniteit met typografie en behaalde een master aan de PXL-MAD school of Arts.

Praktische info

- Zondag 17 november 2019
- Van 15:00 tot 18:00
- De workshop is gratis en voor kinderen vanaf 6 jaar.
- Geschikt voor families met kinderen
- Inschrijven is niet nodig, sluit doorlopend in de namiddag aan bij de workshop
- De voertaal van de workshop is Nederlands

Er is nog meer leuks te beleven in Hasselt op Kunstendag voor Kinderen. Neem zeker eens een kijkje op de volgende locaties: Bibliotheek Hasselt Limburg - vestiging Kuringen, Cultuurcentrum Hasselt, Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt, Abdijsite Herkenrode, CIAP, Z33.


ActueelRomy Heijne