A-Z NIGHT #11 : Hybrid Landscapes : Natural And Artificial Practices

FB_Eventbanner_#11.jpg

Hoe gaan we om met de beeldvorming van een landschap? Van oudsher creëerden de fotografie en schilderkunst een ‘oerbeeld’, waar weides, bomen, bergen of een meer de protagonisten waren. Nu die archetypes ook digitaal en virtueel worden afgebeeld, verliezen we de voeling met de echte natuur. Hoe voelt het om daar te zijn? Wat ruik je? Die behoefte naar tastbare materialen zet kunstenaars aan tot nadenken over echtheid: natuurlijk of kunstmatig, materialiteit of digitaal.

Gastsprekers
Tijdens A-Z night #11 gaan juweelkunstenaar Patricia Domingues (PT), kunstenaar en onderzoeker Anna Ridler (UK), kunstenaar Stefan Peters (BE) en kunstfilosoof Dr. Vlad Ionescu (BE) dieper in op verschillende facetten van het landschap.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 22 oktober 2019 van 19:30 tot 22:00
Waar: De Nieuwe Zaal, Hasselt
Prijs: VVK 9 euro / kassa: 12 euro.
Korting bij aankoop met studenten- of lerarenkaart. Klik hier voor ticket en info.
Taal: Engels


How do we deal with the image of a landscape? Traditionally, photography and painting created an ‘archetype’, where meadows, trees, mountains or a lake were the protagonists. Now that these archetypes are also depicted digitally and virtually, we lose touch with real nature. How does it feel to be there? What do you smell? How do we depict what we think we know without actually being there? This absence of tangible interaction encourages artists to think about authenticity and explore the interface between the natural and the artificial, the material and the digital world.

Guest speakers
During the A-Z night #11 jewellery artist Patricia Domingues (PT), artist and researcher Anna Ridler (UK), artist Stefan Peters (BE) and art philosopher Dr. Vlad Ionescu (BE) will dive deeper into different aspects of these apparently contrasting relations.

Practical information

When: Tuesday 22 oktober 2019 from 7:30 tot 10:00 pm
Where: De Nieuwe Zaal, Hasselt
Price: Presale 9 euro / doorsale: 12 euro.
Price reduction when purchase with student- or teacher card. Click here for tickets and info.
Language: English

logobanner_website_zonder_z33.png
ActueelRomy Heijne