DISplay │●│

© Kobe Schepers

© Kobe Schepers

DISplay: van 1 juli t.e.m 20 september

Onze tuin is jouw tuin! Beleef de zomer in de Hasseltse begijnhoftuin. Deze plek is een klein publiek geheim van Hasselt, een unieke oase in de bedrijvige binnenstad, én de ideale plek om in de zomer even te verpozen en weer op te laden.

De zomer van Z33

In het midden van de tuin bouwt makerscollectief ConstructLab een tijdelijke ontmoetingsplek én aanplakzuil: DISplay. In en rond deze constructie plant Z33, samen met andere Hasseltse organisaties, zomerse activiteiten gaande van filmavonden, een bar uitgebaat door De Serre, concerten, marktjes en workshops. Zo ontstaat een nieuwe zomerse hang-out, waar lokale groepen, bezoekers of buurtbewoners niet alleen welkom zijn maar ook gebruik van kunnen maken.

Openluchtfilms op donderdagavond

Tijdens DISplay zorgt Z33 voor een reeks nostalgische zomerfilms. De film Mid90s bijt de spits af. Daarna prijken The Lost Boys, Moonrise Kingdom, American Honey, Dazed and Confused en Do The Right Thing ook op de affiche.

De Serre verkast

De Serre zet deze zomer de bloemetjes buiten onder de noemer ‘De Serre verkast’. Het programma en De Bar verhuizen naar DISplay in de begijnhoftuin. De Bar is open van donderdag t.e.m. zondag:
🌿 Donderdag: 19:00 - 23:00
🌿 Vrijdag: 18:00-23:00
🌿 Zaterdag: 14:00-20:00 (uitzonderingen tot 23:00)
🌿 Zondag: 14:00-20:00

Yogabeau

Sinds enkele jaren biedt Nathalie tijdens de zomermaanden yogalessen aan in de begijnhoftuin. Zowel in de ochtend als avond mag je aansluiten. Bij slecht weer verhuizen de sessies naar binnen. Blijf op de hoogte van veranderingen via YOGABEAU op Facebook. De lessen gaan door op:

🌿 Woensdag: 9u - Relax Release Restore - vrije gift of leskaart
🌿 Woensdag: 18u45 - Hatha Yoga - €15 of leskaart
🌿 Vrijdag: 9u - Hatha Yoga - €15 of leskaart
🌿 Zaterdag: 9u - Relax Release Restore - vrije gift of leskaart
🌿 Zondag: 10u30 - Hatha Yoga - € 15 of leskaart

Opgelet! Op 25 en 26 augustus en 2, 4 en 8 september kan je inschrijven voor het yogaprogramma van AYU. Klik hier voor meer info.


Programma JULI

Programma augustus

  • Do 1 augustus

19u: American Honey | openluchtfilm, gratis inkom

Zelf iets organiseren?

Met het participatief project DISplay willen ConstructLab en Z33 verbinding maken tussen de stad Hasselt, haar inwoners, haar bezoekers, en er ruimte creëren voor spontane activiteiten en experiment. Broed je op een concept, waarvoor je deze zomer een plek zoekt? Schrijf je hier in of neem contact op met Z33 over de mogelijkheden!

Jouw werk on DISplay?

Deel je ervaringen en foto’s via Facebook en Instagram met de hashtags #DISplayHasselt #Z33bouwt . Zo maak je kans om in ons weekoverzicht te verschijnen!

Praktisch

De openingsuren van DISplay variëren naargelang de activiteit. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het volledige zomerprogramma en de wekelijkse updates.

DISplay is een hele zomer lang genieten van film, muziek, workshops en markten in de Hasseltse begijnhoftuin.

DISplay is een initiatief van Z33 en ConstructLab. Het project kwam tot stand dankzij de steun van Stad Hasselt, Vlaamse Overheid en Universiteit Hasselt in samenwerking met De Serre Hasselt.

Jennifer Van Och