Onderwijs

Voor de tentoonstelling ‘The Politics of Design: Act 1’ is er een aangepast aanbod voor scholen. Naast een lesmap voor leerkrachten, is er ook een interactieve rondleiding.

Lesmap

Met de lesmap kan je een bezoek aan de tentoonstelling voorbereiden. Hiervoor werkten we verschillende opdrachten, ideeën en tips uit.

Lesmap 10 - 14 jaar

Lesmap 14 - 18 jaar

Interactieve rondleiding met workshop - 2 uur

Een gids neemt je klas mee in de wereld van hedendaags ontwerp. Zo is alles om je heen ooit ontworpen. Kijk bijvoorbeeld naar de straat op weg naar school, de speeltuin of hoe je klas is ingericht. Al die dagelijkse details bepalen ook hoe je naar de wereld kijkt. Aan de hand van verschillende ontwerpen in deze tentoonstelling laten we je klas mee nadenken over alternatieven en hoe het anders kan.

Voor leerlingen van het basisonderwijs sluiten we de rondleiding af met een workshop (45 min.). In de workshop krijgen leerlingen zelf de kans om hun eigen ideale speeltuin te ontwerpen. De installatie ‘Play-Workshop-Space’ van Nils Norman is het inspirerende decor om na te denken over een droom-speeltuin. De leerlingen gaan aan de slag met knutselmateriaal en brengen hun fantasie tot leven.

Interesse?

Download de lesmap en ga aan de slag met je klas.

Boek je tentoonstellingsbezoek met een gids via bezoeken@z33.be. Gelieve twee weken op voorhand te reserveren.

Hasseltse scholen: gratis toegang, gids € 30

Andere scholen: € 2 p.p., gids € 30