trans & form, hit & run

geluidswandeling

trans and form,
breathe and hum,
dive and touch,
hit and run
– David Helbich(2019)

In deze geluidswandeling word je met een hoofdtelefoon, mp3-speler, kaart en slagwerkstokje de stedelijke wildernis in gestuurd. Je doorkruist de stad en parkings, loopt langs een toekomstige tramlijn en gaat onder een snelweg de natuur in. Je raakt een militair monument aan en rust uit in een skatepark.

Intro-actieve reis

Deze trip gidst je doorheen een “intro-actieve” reis met behulp van klankmanipulaties, speelse opdrachten en micro-choreografieën. Bij terugkomst lijk je veranderd, getransformeerd door de nieuwe verbindingen die zijn aangegaan met de omgeving. Zie de stad niet met nieuwe ogen, maar kijk naar je ogen met een nieuwe stad. Luister naar je oren door nieuwe stemmen. Wees verrast door je nieuwe superkrachten. Je hoort wat er in stilte voor je staat, en voelt wat niet bedoeld was om te beroeren.

David Helbich

David Helbich (Berlijn, 1973) is een geluids-, installatie- en performancekunstenaar alsook fotograaf en leraar, die uiteenlopende experimentele conceptuele werken creëert voor het podium, voor papieren en onlinemedia en in de publieke ruimte. Hij studeerde compositie in Amsterdam en Freiburg, en woont en werkt sinds 2002 in Brussel.

Locatie

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Bekijk in Google Maps

Bezoekersinfo

Een wandeling van ca. 60 minuten in en rond het centrum van Hasselt.
Hoofdtelefoon en plan af te halen aan het onthaal bij Z33, tijdens de openingsuren.

Opmerkingen

Talen: Nederlands en Engels
De wandeling werd ontwikkeld voor Hasselt in samenwerking met Marres Maastricht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Graag!

Choose your language

nlen