All the Knives (Any printed story on request)

Frans Masereel Centrum en Z33 nodigen het grafisch design collectief Åbäke uit om een atypische tentoonstelling over grafische kunst te maken.

Open: vrijdag (11u-18u), zaterdag (11u-18u) en zondag (14u-17u)

‘All the Knives’ kadert binnen de tweejaarlijkse curatorprojecten die het Frans Masereel Centrum sinds 2004 organiseert. Voor de editie van 2012 lanceerden Frans Masereel Centrum en Z33 een internationale open call for curatorial proposals voor een tentoonstelling over grafische kunst. Het concept streeft ernaar om de dynamiek van grafische kunst bij een breder publiek bekendheid te geven, en de transdisciplinariteit en nieuwe vormen van presentatie van het medium af te tasten.

Het Londense grafisch design collectief Åbäke werd als curator geselecteerd en bedacht een atypisch concept. Met ‘All the Knives’ presenteren ze een performatieve tentoonstelling in een nagenoeg lege ruimte, met enkel een stoel, een tafel of een doos. De inhoud van deze tentoonstelling staat ‘on hold’ tot de bezoeker binnentreedt. Vertellers/performers verwelkomen de bezoeker in een wereld van verhalen aan de hand van grafische objecten en conversaties. De tentoonstelling is een verzameling in constante evolutie, samengesteld uit verhalen en grafische items die je kan terugvinden in tentoonstellingsruimtes of gewoon in je eigen broekzak of portefeuille.

All the Knives is een tentoonstelling van en met Åbäke, Yaïr Barelli, Jochen Dehn, Dirk Elst, Aurélien Froment, Vladimir Ivaneanu, Sally O’Reilly, Matt Rogers en Adva Zakai.
Curator: Åbäke
Coproductie: Z33 en Frans Masereel Centrum

Performers: Oshin Albrecht, Adaline Anobile, Frédérique de Montblanc, Dana Dijkgraaf, Eveline Lambrechts, Lune Léoty, Michiel Reynaert, Rebecca Rosseel, Carlotta Scioldo, Barbara Van Beers, Suzy Vanderbiesen, Sanne Van Giel, Greet Verstraete, Gosie Vervloessem, Sofie Vrancken, Paola Zampierolo.

www.abake.fr
www.kitsune.fr
www.sexymachinery.com
www.dentdeleone.co.nz
www.drawingroomconfessions.com

OPENING zaterdag 17.11.2012 – 19u
19u: speeches
19u30 – 22u: performances door Adva Zakai (Opening) en Sally O’Reilly (Manual Flasher) + opening All the Knives

FINISSAGE zaterdag 16.02.2013 – 19u30
tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling Space Odyssey 2.0 vindt tegelijkertijd de finissage van All the Knives (Any printed story on request) plaats, mét voorstelling catalogus / kaartspel door Åbäke

Catalogus / kaartspel ‘All the Knives’, designed by Åbäke te koop in Z33 voor 10 euro.

Foto: campagnebeeld All the Knives (2012),ontwerp: Åbäke

Beeldengalerij5 afbeeldingen