Olmo Peeters

Olmo Peeters

Dag van de Architectuur

Festival van de Architectuur 2021

De Italiaanse architect Francesca Torzo zette een gebouw neer dat voldoet aan de noden en het DNA van Z33. Zij creëerde geen white cube kunstinstelling, maar een werkhuis, met ruimtes waarin dingen mogen ontstaan en gebeuren. Kom het zelf ontdekken op 17 oktober tijdens Dag van de Architectuur.

We zetten ons gebouw en de omgeving in de spotlight! Ben je benieuwd hoe het Begijnhof in de toekomst vorm krijgt? In onze inkomhal ontdek je aan de hand van een maquette wat de architecten van Bovenbouw hebben ontworpen. Verder stellen we 58 maquettes op van studenten Architectuur aan UHasselt. Wil je je verdiepen in onze architectuur? De audiotour laat je stilstaan bij de belangrijkste elementen van architecten Francesca Torzo (Vleugel 19) en Gustaaf Daniëls (Vleugel 58). Liever het verhaal wat persoonlijker gebracht? Een architectuurgids neemt je mee achter de schermen van de tentoonstelling In the Eye of the Storm. Z33 is ook op eigen houtje te ontdekken. We tekenden een exclusieve route uit doorheen de expo’s en achter de schermen. Vang een glimp op van wat het gebouw normaal gezien niet toont.

 

Praktische info

Voor de activiteiten in de publieke ruimtes hoef je niet te reserveren en kan je gewoon langskomen. Voor onderstaande activiteiten in de tentoonstellingsruimtes dien je te reserveren:

  • Standaard bezoek: een alternatieve route doorheen en achter de schermen van de tentoonstelling en het gebouw. Exclusief op Dag van de Architectuur.
  • Bezoek met audiotour: een route die focust op de architectuur van Z33.
  • Bezoek met gids: focus op de architectuur en eventuele highlights uit de expo’s. Vertrek om 11:00, 13:00 of 15:00. Schrijf je in via deze link: je betaalt de gids op voorhand. Kijk in je bevestigingsmail voor de gegevens.

 

Van 14 t.e.m. 17 oktober 2021 organiseert het Vlaams Architectuurinstituut opnieuw het Festival van de architectuur (F/a). Op zondag zetten ze enkele architecturale parels in de kijker, waaronder het gebouw van Z33. Klik op deze link voor meer info over het festival. 

17.10.21, 10:00 tot 18:00

We raden aan een tijdslot te boeken voor je bezoek.

De maquettes zijn gratis toegankelijk.
Voor activiteiten die plaatsvinden in de rest van het gebouw betaal je een toegangsprijs, eventueel aangevuld door onderstaande fee.

Gidsbeurt € 5
Incl. drankje achteraf. Meld je aan het onthaal op het afgesproken tijdstip. Inschrijven via het formulier in de tekst.
Audiotour € 2
Breng eigen koptelefoon of oortjes met AUX mee indien gewenst
Bekijk onze video over Vleugel 19 met architect Francesca Torzo
Ontdek welke tentoonstellingen je kan bezoeken

In the Eye of the Storm

Lees meer

Mae-ling Lokko

Lees meer

Jorden Boulet & Joke Hansen

Lees meer