FREESPACE LIMBURG 2005

FREESPACE LIMBURG 2005 wil de interactie tussen kunstenaars en de kunstenorganisaties versterken.

Virginie Bailly, Caroline Coolen, Willo Gonnissen, Marcel Hoeben, Raymond Minnen, Ignace Van Ingelgom
FREESPACE LIMBURG 2005 wil onder de titel ‘Onder kunstenaars en organisaties’ de interactie tussen kunstenaars onderling en de kunstenorganisaties versterken. Lokale kunstenaars worden aangespoord met een kunstenaar samen te werken die ooit al binnen het kader van FREESPACE LIMBURG tentoonstelde. Tussen 13 februari en 17 april 2005 nemen deze duo’s zes lokalen in Z33 in beslag.
In 2002 werd het Platform Beeldende Kunsten Limburg opgericht met het doel om onder meer duurzame lokale, nationale, internationale netwerken rond beeldende kunsten op te starten en uit te bouwen. Het stimuleren van de communicatie tussen lokale en internationale kunstenaars en het bredere publiek, wordt in FREESPACE 2005 heel concreet. FREESPACE LIMBURG 2005 wil onder de titel “Onder kunstenaars en organisaties” de interactie tussen kunstenaars onderling en de kunstenorganisaties versterken.

Zij krijgen dan even de tijd om de ruimtes te verkennen, af te tasten. Vanaf 1 april krijgen we dan het resultaat van de samenwerking met lokale en internationale kunstenaars uit de vroegere FREESPACE LIMBURG-tentoonstellingen te zien. Dat twee maanden durende werkproces wordt gepresenteerd in een catalogus en in een online ‘blog’. Het gaat ditmaal dus – in tegenstelling tot de edities in 2002, 2003 en 2004 – om een heuse groepstentoonstelling. U zal het geweten hebben …

13.02 tot 05.01.05
Tags

//

Beeldengalerij6 afbeeldingen