Jorden Boulet & Joke Hansen

Jorden Boulet & Joke Hansen

Deze zomer slaan VONK & Z33 de handen in elkaar voor de tentoonstelling van Jorden Boulet en Joke Hansen. Beiden zijn afgestudeerd aan de PXL-MAD en hebben sinds enkele jaren een atelier bij VONK. Ze tonen voor de eerste keer hun werk bij Z33.

Jorden Boulet

Apocalypse Now

Klassieke beelden uit de moderne schilderkunst, reclame of film vormen de inspiratie voor Jorden Boulet (1990). Zo ook in de reeks Apocalypse Now. De exotische setting uit de gelijknamige oorlogsfilm van Francis Ford Coppola is het vertrekpunt. Boulet gebruikt enkele iconische verwijzingen als leidraad: de walm van napalm, het paradijselijk strand, de helse tocht over de rivier naar het hart van de jungle. Een drukkend gebruik van zwart en agressieve ingrepen van kleur en materie brengen de thematiek van oorlog en menselijke wreedheid tot uiting. Het resultaat zijn associatieve beelden op filmisch formaat, vol mysterie en exotisme.

Joke Hansen

Between Canyons and Deserts

Joke Hansen (1979) daagt de grenzen van het schildersdoek uit. Ze breekt uit het traditionele raster met een vrij gebruik van vormen, gebaren en texturen. Weg van het ‘gesloten’ paneel, als een rechthoek, vierkant, cirkel of ovaal leidt dit tot ‘shaped canvases’. Schilderijen die als beelden aanvoelen, of is het nu omgekeerd? In deze reeks plaatst ze dromerige vormen op foto’s van woestijnheuvels en zeezichten. Met bovendien een nieuwe muurschildering in Z33. 

De tentoonstelling is een samenwerking van VONK en Z33.

20.08 tot 07.11.21
Foto's6 afbeeldingen