Mother(Land)

Currents #9

Tien recent afgestudeerde kunstenaars richten zich op hun eigen stamboom. In Mother(Land) tonen ze dat je identiteit gevormd wordt door je persoonlijke geschiedenis en de plekken waar die geschiedenis zich heeft afgespeeld.

Kijken we naar onze ouders, en hun (voor)ouders, naar de grond waar ze liepen, de steden waar ze leefden, het werk dat ze deden of de strijd die ze voerden, dan komen we verhalen tegen die nog ergens in ons huizen. Die verhalen worden nu geleefd; kruipen door je huid, voeden je smaak en bepalen je blik. Ze vormen als het ware een stamboom, een idee dat doorwerkt in alle werken van deze groepstentoonstelling. Soms letterlijk, soms in de vorm van religies die hun jeugd kenmerkten, het land van herkomst dat niet meer bestaat of oude vriendschappen die zijn gaan voelen als een familie. Nu eens met sculpturen of kostuums, dan weer met fotografie of keramiek.

Deelnemende kunstenaars: Anne Arndt (GDR), Sigurrós Björnsdóttir (IS), Emilia Chinwe Brys (BE), Lou Cocody-Valentino (MQ/FR), Doris Kolpa (NL), Telma Lemarchand (FR), Denys Shantar (UA/CH), Seppe Vancraywinkel (BE), Joppe Venema (NL) en Theresa Weber (DE)

Curatoren: Fenne Saedt (NL) en Lieneke Hulshof (NL)

In samenwerking met Marres en FLACC.

Met de steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België. 

Currents

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van kunstopleidingen in België, Noordrijn-Westfalen en Zuid-Nederland georganiseerd door Marres in Maastricht en Z33 in Hasselt.

30.01 tot 06.03.22

Deze tentoonstelling bevindt zich in het oude gedeelte van Z33. De nieuwe tentoonstellingsvleugel van Francesca Torzo opent op 6 maart opnieuw de deuren. Een bezoek aan Mother(Land) duurt gemiddeld 30-60 minuten.

Download het cahier hier
Cahier Currents

News feed
News feed

Feed

Nieuwsartikel
Subbacultcha

Back to your roots

Nieuwsartikel
HART

Wordingsverhalen van jong talent

Nieuwsartikel
Metropolis M

Balkon van Europa - Maastricht Weekend # 4 (slot)

Nieuwsartikel
TVL

Z33 opent twee nieuwe expo's