Nocturne 10 november 2022

Lezing Superdiversiteit: een ideaal of noodzaak?

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken en daarnaast voorzien we elke maand uiteenlopende activiteiten. In november staat er een lezing over superdiversiteit op het programma.

Lezing Superdiversiteit: een ideaal of noodzaak? – 19.00 uur

Met Fitting In tonen we hoe rijk onze samenleving kan zijn wanneer we openstaan voor de vele stemmen rondom ons. Is dit een ideaal om na te streven of een noodzakelijkheid? Om het eens over een andere boeg te gooien nodigen we bioloog en TV-figuur Dirk Draulans uit. Hoe zit dit in het dierenrijk, heb je meer overlevingskansen als je eruit springt? Hoe belangrijk is biodiversiteit voor evolutie van het leven? Na zijn lezing volgt een panelgesprek met curatoren Branko Popovic en Dirk Somers van de expo’s Fitting In en Composite Presence, gemodereerd door Adinda Van Geystelen, Artistiek Directeur van Z33.

De lezing kost 10 euro als je ouder bent dan 26, voor – 26-jarigen, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10 is er een kortingstarief van 5 euro. Inschrijven is verplicht, via onderstaand formulier. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken die avond.

In samenwerking met De Serre palmen we de bar in. Curatoren Stefanie De Bakker en Mathies Wouters zoeken naar raakvlakken met de tentoonstelling in muziek en performances.

Praktische info

18.00 uur: deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken
19.00 uur: lezing en panel Superdiversiteit: een ideaal of noodzaak? (betalend)
22.00 uur: einde bezoek tentoonstellingen

Schrijf je in voor de lezing via onderstaand formulier. De betaling gebeurt ter plekke, bij aankomst aan het onthaal.

10.11.22, 18:00 tot 23:00

Praktische info

18.00 uur: deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken
19.00 uur: lezing en panel Superdiversiteit: een ideaal of noodzaak? (betalend, inschrijven via formulier onderaan de pagina)

Lezing Superdiversiteit € 10
Korting Lezing Superdiversiteit € 5
– 26 jaar, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10 personen