Nocturne 8 december

Lezing - Kwaliteitsbemiddeling in architectuur + workshop armbreien

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken en daarnaast voorzien we elke maand uiteenlopende activiteiten. In december kan je een architectuurlezing ,een workshop breien zonder naalden of een gratis rondleiding met curator komen volgen.

Lezing – Kwaliteitsbemiddeling in architectuur – 19.00 uur

De tentoonstelling Composite Presence toont de rijkdom van architectuur in Vlaanderen en Brussel, een resultaat van een jarenlang doorgedreven beleid met aandacht voor kwaliteitsbemiddeling in verschillende vormen. Welke manieren van kwaliteitsopvolging zijn er en hoe verloopt dit precies? Tijdens deze avond laten we een stadsbouwmeester, een kwaliteitskamer en een architect aan het woord over het bemiddelingsproces dat drie projecten uit de expo hebben doorlopen. Peter Vanden Abeele zal het hebben over stadsbouwmeesterschap Gent, Christine de Ruijter van awg architecten over procedure WinVorm en Paul Vermeulen over AGVespa en erfgoedcommissie Oostende. De moderator van de avond is Stefan Devoldere – decaan Architectuur en Kunst UHasselt. (NL)

Deze activiteit is betalend en kost 10 euro als je ouder bent dan 26, voor – 26-jarigen, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10 is er een kortingstarief van 5 euro. Inschrijven is verplicht, via onderstaand formulier. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken die avond.

Een organisatie van Vlaams Architectuurinstituut (VAi), Architectuurwijzer, Faculteit Architectuur en Kunst Universiteit Hasselt en Z33.

Workshop: Knitting Guild No.3 [VOLZET]

Woman Cave Collective is een kunstenaarscollectief uit de tentoonstelling Fitting In. Tijdens deze workshop zal je samen met hen leren breien en haken zonder hulpmiddelen, enkel met je lichaam. Enige ervaring is niet vereist. Je zal samen meubels te creëren, door met je armen te breien. Het doel van deze meubels is om snel en gemakkelijk openbare ruimtes in te nemen door hybride objecten tussen mode en meubels te creëren. Met tweedehands stoffen zal je tijdens deze twee uur durende workshop een klein stuk breien dat gebruikt kan worden als meubel, als handtas en/of als tapijt. Achteraf kan je je werk mee naar huis nemen! (FR, ENG, NL)

Start: 18.30 uur, einde: 20.30 uur. Deelname kost 10 euro per persoon. Inschrijven niet meer mogelijk, volzet!

Gratis rondleiding Fitting In [VOLZET]

De wereld wordt steeds meerstemmiger. Hoe kan je, zonder jezelf te verliezen, deel uitmaken van een groter geheel? Die vraag vormt het uitgangspunt van de groepstentoonstelling Fitting In. Kunstenaars en ontwerpers tonen hoe rijk de wereld is, als we openstaan voor de vele stemmen rondom ons. Curator Annelies Thoelen neemt je in deze gratis rondleiding mee op sleeptouw en vertelt het verhaal achter de kunstwerken in deze boeiende, kleurrijke tentoonstelling.

Start: 18.00 uur, einde: 19.00 uur. Gratis. Inschrijven via onderstaand formulier

De Serre cureert onze bar

Stefanie De Bakker en Mathies Wouters van De Serre stellen elke maand een fascinerend programma samen om onze bar tot leven te brengen. Deze maand zorgen Lisa Koo Gautama en Ridoe een warme plek in de bar, met kunst, muziek, woorden en bijzijn. Lisa Koo Gautama houdt van dichten en dansen. Om 20.45 uur neemt ze het publiek mee met verhalen en gebaren geplukt uit haar schetsboek. Ridoe voorziet ons de hele avond van betoverende tracks.

 

Praktische info

18.00 uur: Deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken
18.00: Start rondleiding Fitting In met curator Annelies Thoelen (gratis)
18.30 uur: Workshop: Knitting Guild No.3  (betalend) [VOLZET]
19.00 uur: Lezing en panel Kwaliteitsbemiddeling in architectuur (betalend)
20.45 uur: Performance Lisa Koo Gautama in de bar (gratis)
21.00 uur: Einde bezoek tentoonstellingen
Doorlopend: dj Ridoe in de bar

Schrijf je in voor de lezing of workshop via onderstaand formulier. De betaling gebeurt ter plekke, bij aankomst aan het onthaal.

08.12.22, 18:00 tot 23:00

18.00 uur: deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken
18.00: Start rondleiding Fitting In met curator Annelies Thoelen (gratis, inschrijven via formulier onderaan de pagina)
18.30 uur: start workshop haken & breien met Woman Cave Collective (Volzet)
19.00 uur: start lezing (betalend, inschrijven via formulier onderaan de pagina)

De workshop en lezing kosten beide 10 euro. Betaling ter plekke. De rondleiding is gratis.

Lezing Kwaliteitsbemiddeling in architectuur € 10
Korting Lezing Kwaliteitsbemiddeling in architectuur € 5
– 26 jaar, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10 personen
Workshop breien € 10
Rondleiding Fitting In € 0