Oooh. Back to normal?

Een groepstentoonstelling van Kunstwerkt

Corona kwam en legde de wereld op enkele weken tijd helemaal plat. Een lockdown bleek onvermijdelijk om de bevolking te sparen. Trendwatcher Lidewij Edelkoort voorspelde zelfs de ontwikkeling van een “nieuw normaal”, een vorm van leven na de pandemie dat we aanvaarden als nieuwe realiteit. Maar wat is “het nieuwe normaal”? En hoe verhoudt zich dit tot het “oude normaal”? Bestaat er wel zoiets als “normaal”?

In Oooh. Back to Normal? stellen de kunstenaars zich de vraag of de vloedgolf aan acties, emoties en maatregelen die ons leven tijdens het voorjaar tijdelijk veranderden, ook een permanente indruk kunnen nalaten op de wereld. Kunstenaars zijn meesters in verwondering: ze verruimen, vernieuwen of veranderen onze blik op de wereld. Hoe gaan we samen verder in een wereld die compleet veranderde, maar ook hetzelfde bleef?

De tentoonstelling focust op het collectief vormgeven aan het nieuwe normaal. De werken tonen een blik op de normale wereld, de schoonheid van het alledaagse, en de banaliteit van de verwondering. Een deel richt zich op het “normale leven” door de ogen van de kunstenaar zelf, terwijl anderen zich de vraag stellen wat normaal voor hen betekent. Bestaat het überhaupt wel? Tenslotte bieden de werken in de tentoonstelling een nieuwe bouwsteen voor een nieuwe wereld, een manier om te streven naar het “ideale normaal”.

Oooh. Back to Normal? is een groepstentoonstelling met werk van zowel professionele als niet-professionele kunstenaars. Na een open oproep volgde een selectie uit 990 inzendingen. 30 ervan staan tentoongesteld in Hasselt. In Stichting IJsberg ontdek je van 7 juli t.e.m. 20 september 2020 werk van 66 geselecteerde kunstenaars. Netwerk Aalst ontvangt van 3 oktober t.e.m. 6 december hun selectie kunstwerken in huis.

Curator Annelies Thoelen
Kunstenaars Dóra Benyó, Iwert Bernakiewicz, Tine Brandon, Peter Chinitor | Zazourian, Sylvie Crutelle, Wim De Bie, A. De Causmaecker, Xavier De Graeve, Jo De Kepper, Matthias De Wolf, Ria Delaere, Judith Duchene, Hein Eberson, Milan Gillard, Judith Herman, Kinga Jaczewska, Alexia Janssens, Trui Lemaitre, Kristof Malfait, Johanna Martens, Koosje Schmeddes, Filip Schrooyen, Jac. Splinter, Gurt Swanenberg, Mark Swysen, Frederik Vaes, Oscar Van Geertruyden, Adriaan Van Leuven, Ann Vandenbergh en Thomas Willemen.

Oooh is een project van Kunstwerkt in samenwerking met Netwerk Aalst, Stichting IJsberg en Z33. Met steun van de Vlaamse Overheid.

30.08 tot 08.11.20

Een tijdslot reserveren blijft verplicht.
Aanmelden bij ons onthaal (Bonnefantenstraat 1).

Wat verwondert jou?
Zaalfolder
Oooh. Back to normal?