Openingsavond najaar Z33

Drie nieuwe tentoonstellingen

Op zaterdag 1 oktober is iedereen vanaf 20 uur welkom in Z33. Met drie gloednieuwe tentoonstellingen en heel wat performances belooft het een boeiende avond te worden.

Tentoonstellingen

Het centrale thema van de avond is onze zoektocht naar identiteit. Hoe kan je, zonder jezelf te verliezen, deel uitmaken van een groter geheel? Die vraag vormt het uitgangspunt van de groepstentoonstelling Fitting In. Kunstenaars en ontwerpers tonen hoe rijk de wereld is, als we openstaan voor de vele stemmen rondom ons.

De tentoonstelling Composite Presence is dan weer een zoektocht naar de identiteit van het Belgische architectuurlandschap. Vorig jaar prijkte deze tentoonstelling nog op de architectuurbiënnale van Venetië. De presentatie van Bovenbouw Architectuur komt nu voor het eerst naar ons land. In Z33 wandel je door een fictieve, maar herkenbare Vlaamse stedelijke omgeving. De vijftig projecten worden samengebracht tot een wirwar van historische, klassieke en moderne gebouwen.

Elias Ghekiere werkt met verschillende media, gaande van schilderen, tekenen en fotografie tot sculpturale materialen. Zijn beeldtaal wordt gevoed door historische archetypes en een stilistisch eclecticisme. In Z33 presenteert hij zijn eerste solotentoonstelling.

Performances

Z33 is een safe space, met ruimte voor een driedelige performance waarin dans, beweging en beeld samenkomen. In een regie van theatermaker en artiest Samuel Valor Reyes floreren queerness, kleuren en choreografie. Je krijgt innemende performances te zien van Samuel Valor Reyes & Aurora Mesropyan, Jento Schaf, Amaryllis Beckx en Inci Gül Civelekoglu waarin paaldansen, waacking, hiphop en hedendaagse dans aan bod komen. De kostuums worden ontworpen door Jordy Arthur.

Programma

20u: deuren open, met muzikale verwelkoming door polyfonisch koor Psallentes
20u15: welkomstwoord door Artistiek directeur Adinda Van Geystelen
20u20: intro door curatoren Annelies Thoelen, Branko Popovic, Marnix Rummens, Dirk Somers en Tim Roerig
20u30: vrije toegang tot tentoonstellingen
20u45: korte muzikale intermezzo’s door Psallentes
22u: einde bezoek tentoonstellingen
22u: feest met dj Timmerman
22u30: performances door Samuel Valor Reyes, Aurora Mesropyan, Amaryllis Beckx, Inci Gül Civelokoglu en Jento Schaf
02u: einde

Helaas! De openingsavond is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

01.10.22, 20:00 tot 02:00

Helaas! De openingsavond is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.