Pejvak

If Need Be

Z33 presenteert If Need Be, de eerste Europese solotentoonstelling van Pejvak (Rouzbeh Akhbari & Felix Kalmenson). Het kunstenaarsduo toont volledig nieuw werk, bestaande uit miniaturen, sculpturen, architecturale interventies en meer.

If Need Be is een verzameling verhalen over waterschaarste. Met evenveel aandacht voor geruchten, legendes en historische feiten, verbindt Pejvak een reeks hallucinante gebeurtenissen uit het recente en verre verleden. De verhalen in de tentoonstelling gaan over kunstmatige gletsjers, dammen in de woestijn en andere menselijke pogingen om water onder controle te krijgen.

In samenwerking met auteurs, toneelschrijvers, componisten, miniatuurschilders, kalligrafen, vertalers en objecten, neemt Pejvak de rol aan van een onbetrouwbare verteller. Ze verbinden de strijd om water met de strijd om de geschiedenis. Zo willen ze de rol van verbeelding in de geschiedschrijving benadrukken. Hoeveel van het verleden is verzonnen? Welke verhalen geloven we?

 

Met steun van: Canada Council for the Arts

Curator: Tim Roerig

In samenwerking met: Mojtaba Abu Talebi, Timur Akhmetov, Javad Azari, Masoud Borbor, Dina Cheraghvand, Distributed Cognition Cooperative (Anna Engelhardt & Sasha Shestakova), Benjamin Filler, Hamid Ghezlou, Rudy Guedj, Bahar Modiri, Irakli Qolbaia, Anisa Sabiri, Farshad Tavakoli, Lisa Vetkhova.

12.06 tot 22.08.21

Op zondag 25.07, 08.08 en 22.08 lopen er verschillende gidsen rond in de tentoonstellingszalen. Zij vertellen je met veel plezier meer over deze expo. Spreek hen gerust aan.

Foto's11 afbeeldingen
Kunstenaars