Sense of Sound

Geluid en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bewegingen en trillingen transformeren in hoorbaar geluid en omgekeerd. In Sense of Sound manifesteert geluid zich in vele gedaanten: trillingen, magnetische velden, elektrische ontladingen of golven van feedback. Eén aspect hebben de uiteenlopende werken gemeen: altijd is geluid terug te voeren tot een wrijving die de wereld in beweging zet. Van de resonantie op je schedel tot in je middenoor of van het schommelende voltage tot aan de trillende magneet. Klank ontstaat wanneer energie ontsnapt en zich via de lucht of via materialen transformeert tot een zintuiglijke gewaarwording.

Sense of Sound is een samenwerking tussen Z33 en Overtoon, een in Brussel gevestigd productiehuis en platform voor geluids- en mediakunst. Alle kunstwerken in de tentoonstelling zijn nieuwe producties van huidige of toekomstige residenten van Overtoon.

Met werk van Gert Aertsen, Christoph De Boeck, Aernoudt Jacobs, Stéfan Piat, Katerina Undo, Jeroen Uyttendaele en Jeroen Vandesande.

In de pers
Cobra.be – Sense of Sound – 21.03.2013

Foto (c) Kristof Vrancken

Locatie: galerij (ingang huisje 11)
Vrije Toegang

Individueel bezoek
Wil je meer informatie over de kunstwerken in de tentoonstelling? Neem de zaaltekst mee aan het begin van de tentoonstelling. Er zijn geen labels met meer informatie aan de muur. 

Op zondag 25.05.03 om 14u geeft curator Ils Huygens een rondleiding.
> meer en inschrijven

Gezinnen
Neem de doe-boekjes Kinderblik (6-9j) of Kijkwijzer(10-14j) mee aan het onthaal. Of boek een interactieve gezinsrondleiding of Private Tour.
> meer

Scholen
Tijdens de interactieve rondleiding in Sense of Sound worden de kinderen geluidskunstenaar.  Z33 biedt een lesmap aan (pdf). Ook is er een zaaltekst voor volwassenen beschikbaar. Voor kinderen zijn er de doe-boekjes Kinderblik(6-9j) en Kijkwijzer(10-14j).
> meer

Groepen
Boek een Z33-gids die je op sleeptouw neemt door de tentoonstelling. Je kan kiezen uit een waaier aan rondleidingen.

Beeldengalerij7 afbeeldingen