Steve Robyns

Into The Unknown

Steve Robyns (1981) is een maker, ontwerper en kunstenaar die een grote fascinatie heeft voor het verkennen van het universum, de aantrekkingskracht van het onbekende en de evolutie van de mensheid.

Robyns vraagt zich af hoe we een nieuwe plek voor onszelf kunnen opbouwen buiten deze wereld en hoe die eruit zou kunnen zien. De titel Into The Unknown verwijst zowel naar zijn eigen artistieke zoektocht naar een nieuwe vormentaal als naar de menselijke drang om onbekende en buitenaardse werelden te verkennen.

Het werk van Robyns is doordrongen van een fascinatie voor materialen, productietechnieken en ruimtevaart. Voor hem zijn het maken en het denken gelijkwaardig, en het onderzoek naar materialen en technieken is even belangrijk als de uiteindelijke vorm en functie van zijn creaties. In zijn onconventionele gebruiksvoorwerpen is er altijd ruimte voor de toeschouwer om het object af te maken. De gebruiker voegt via zijn eigen handelingen de laatste functionaliteiten en verhoudingen toe aan het werk van Robyns.

In Z33 presenteert Robyns zijn eerste solotentoonstelling, in samenwerking met Kunstenwerkplaats VONK.

Curator: Annelies Thoelen

01.10 tot 10.12.23
Beeldengalerij19 afbeeldingen
Lees het artikel
News feed
News feed

Feed

Nieuwsartikel
TV Limburg

Z33 bundelt krachten met 4 grootste Vlaamse musea

Het Hasseltse Z33 zal het hele najaar een museum voor hedendaagse kunst zijn. Dat is ongezien. Het is een unieke samenwerking met de vier grootste Vlaamse musea die naar Limburg afzakken. Voor het eerst bundelen ze de krachten op één locatie. Het is een geweldige eyecatcher in de vier najaarsexpo's die het huis voor actuele kunst, design en architectuur zondag opent. Limburger Steve Robyns heeft zijn eerste solo-expo én er is een overzichtstentoonstelling van een monument als Jef Geys. Het najaar wordt naar alle waarschijnlijkheid de langverwachte topperiode voor Z33.

Nieuwsartikel
VRT

Hedendaagse kunst van 4 grote Vlaamse musea in Z33 in Hasselt