Steve Robyns

Into The Unknown

Steve Robyns (1981) is een maker, ontwerper en kunstenaar die een grote fascinatie heeft voor het verkennen van het universum, de aantrekkingskracht van het onbekende en de evolutie van de mensheid.

Robyns vraagt zich af hoe we een nieuwe plek voor onszelf kunnen opbouwen buiten deze wereld en hoe die eruit zou kunnen zien. De titel Into The Unknown verwijst zowel naar zijn eigen artistieke zoektocht naar een nieuwe vormentaal als naar de menselijke drang om onbekende en buitenaardse werelden te verkennen.

Het werk van Robyns is doordrongen van een fascinatie voor materialen, productietechnieken en ruimtevaart. Voor hem zijn het maken en het denken gelijkwaardig, en het onderzoek naar materialen en technieken is even belangrijk als de uiteindelijke vorm en functie van zijn creaties. In zijn onconventionele gebruiksvoorwerpen is er altijd ruimte voor de toeschouwer om het object af te maken. De gebruiker voegt via zijn eigen handelingen de laatste functionaliteiten en verhoudingen toe aan het werk van Robyns.

In Z33 presenteert Robyns zijn eerste solotentoonstelling, in samenwerking met Kunstenwerkplaats VONK.

Curator: Annelies Thoelen

01.10 tot 26.11.23