The Machine – Designing a new industrial revolution

De industriële revolutie was de revolutie van de ingenieurs. Nu zijn het designers die een nieuwe revolutie inluiden. Designers maken deel uit van netwerken die hun in staat stellen nieuwe materialen, eigen machines en systemen te ontwikkelen. Ze gaan op zoek naar manieren om hun werk zelf te produceren en distribueren. Deze ontwikkelingen bieden een alternatief voor massaproductie, maar ook voor een andere economie en maatschappij.

Dat machines een impact hebben op de samenleving is een feit. Dit is duidelijk zichtbaar in de omgeving van Genk. The Machine toont hoe nieuwe machines ons leven en onze maatschappij in de toekomst vorm zullen geven. Het concept van The Machine staat letterlijk in contrast met C-mine en haar industriële verleden, waar de moderne machines Genk als één van de meest vooruitstrevende industriesteden in Vlaanderen op de kaart zet.

The Machine bestaat uit een tentoonstelling én een uitgebreid programma voor diverse doelgroepen. Er wordt o.a. een mode weekend georganiseerd door DSGNRMRKT, een brede introductie rond 3D printing en een workshop waarbij dagelijkse apparaten worden gehackt. Een netwerk avond brengt industrie en ontwerpers samen voor een uitwisseling over het ondernemen van de toekomst. Om inzicht in het design proces te geven worden geselecteerde designers uitgenodigd voor een residentie op C-mine.

Deelnemende designers van de tentoonstelling: Juan Montero Valdes (ES/GB), Mischer’Traxler (AT), Tal Erez (IL), Thomas Vailly (FR), Thomas Maincent (FR), Studio Homunculus (NL), Unfold (BE), Eugenia Morpurgo (IT), Maya Ben David (IL), Jon Stam (CA/NL), Itay Ohaly (IL), Christian Fiebig (DE), The Creative Factory (FR/IL), Formafantasma (IT/NL), Sofie Lachaert (BE).

www.the-machine.be
Vernissage 03.06.2012 om 18u op C-mine. Mits inschrijving.
Openingsuren di – zo: 11u – 18u, vr: 11u – 20u
Za + zo om 15u minirondleiding
The Machine is geproduceerd door Design Hub Limburg.

Beeldengalerij6 afbeeldingen