The Wilde Things

The so contemporary jewellery collection of Mrs. Wilde

De intense en intieme relatie tussen sieraad en drager is een uniek gegeven in onze materiële cultuur. In The Wilde Things vormen vijfentwintig hedendaagse sieraden uit de collectie van ‘Mrs. Wilde’ de basis voor een fictief verhaal. Het verhaal, geschreven door Oscar van den Boogaard, de sieraden en een film van Manon de Boer, vertellen samen over de collectie van Mrs. Wilde en de persoonlijke herinneringen en betekenissen die daaraan verbonden zijn. In deze narratieve tentoonstelling wordt het sieraad als ‘materiële herinnering’ vervlochten met het leven.

Met The Wilde Things onderzoekt Z33 nieuwe presentatiemodellen voor hedendaagse sieraden in een persoonlijke en intieme context (van de drager) en in een narratief kader. Tevens geeft het een kritische blik op actuele ontwikkelingen binnen deze discipline, die zich sinds de jaren 1960 steeds verder heeft uitgebouwd tot een autonome, artistieke en reflectieve ontwerppraktijk.

Met werk van: Volker Atrops (DE), Gijs Bakker (NL), Dinie Besems (NL), Iris Bodemer (DE), Liesbet Bussche (BE), Nicolas Cheng (SE) & Beatrice Brovia (IT/SE), Boris de Beijer (NL), Hilde De Decker (BE), Gemma Draper (SP), Iris Eichenberg (DE), Silke Fleischer (BE), Irma Földényi (HU), Studio Formafantasma (IT/NL), Karl Fritsch (DE), Hannah Joris (BE), Lore Langendries (BE), Tzu-Ling Lee (TW), Benjamin Lignel (FR), Suska Mackert (DE), Jorge Manilla (MX/BE), Evert Nijland (NL), Katrin Spranger (DE), Manon van Kouswijk (NL), Lisa Walker (NZ), Christoph Zellweger (CH)

Tekst: Oscar van den Boogaard
Film: Manon de Boer
Curator: Evelien Bracke, Z33

Pocketboekje The Wilde Things
Bij de tentoonstelling The Wilde Things is er een pocketboekje/catalogus met het verhaal van Oscar van den Boogaard, een overzicht van de sieraden en een epiloog door de curator Evelien Bracke.

In de pers
Current Obsession 09.10.2013
Domus 12.10.2013
Enola 10.01.2014
Foto: Iris Eichenberg – Pink Years Later, 2009, courtesy of Ornamentum Gallery | (c) Kristof Vrancken / Z33

Beeldengalerij6 afbeeldingen