Toegepast 14

Toegepast 14 zet vijf jonge ontwerpers in de kijker. Z33 presenteert hun werk van 26 september tot 13 december.
Dit jaar zijn de vijf geselecteerden Johan Bruninx (Design Academy Eindhoven), Roos de Krom (PHL – juweelontwerp), Kaspar Hamacher (ABK Maastricht – design), Tom Lambeens (PHL – grafisch ontwerp) en Carolien Van den hole (Sint-Lucas Gent – textielontwerp).

Ontwerper Bram Boo begeleidde het ontwerpproces en stond in voor de vormgeving van de ontwerppresentatie.

De professionele jury bestond uit Bie Luyssaert (Design Vlaanderen), Anne-Marie Loos (afgevaardigde JBC), Klara Desmedt (De Winkelhaak), Leen Creve (Knack), Natascha Rommens (Euregio Platform for Sustainable Design & Living), Katrien Matthys (Laureaat van Toegepast 13), Jan Boelen (artistiek directeur Z33), Bram Boo (coördinator van Toegepast 14) en Heleen Van Loon (coördinator Design Platform Limburg).

Toegepast designcoach is Bram Boo.
Bram Boo is gepokt en gemazeld in het ontwerpen, is bekend om zijn meubelontwerpen en stond ook al bij de vorige editie van Toegepast in voor de begeleiding.
Zijn inbreng beperkt zich niet tot het adviseren van de laureaten, hij werkt als een jockey op een galopperend paard soms aanporrend, soms bij sturend maar vooral rechtopstaand in de beugels om de jonge creatievelingen tot nieuwe en nog hogere prestaties te stuwen. Hij doet dat weliswaar met al even zachte als kundige hand.

Bovendien zal hij de scenografie van de tentoonstelling voor zijn rekening nemen, gepaard gaand met een eigen exclusief voor Design Platform Limburg ontwikkeld ontwerp.

26.09 tot 13.12.09
Tags

//

Beeldengalerij6 afbeeldingen