Tomas Saraceno. Gravitational Waves

Tomas Saraceno. Gravitational Waves Foto Kristof Vrancken

Tomás Saraceno – Gravitational Waves

Gravitational Waves van Tomás Saraceno nu te bezichtigen in Kattevennen Genk 
De internationaal bekende kunstenaar maakte een nieuwe site-specifieke installatie – geïnspireerd door het spinnenweb –  voor De Unie Hasselt-Genk, het Kunst in de Open Ruimte project van de Provincie Limburg, geïnitieerd door Z33.

Het oeuvre van Tomás Saraceno (1973, Argentinië, woont en werkt in Berlijn) kan worden opgevat als een doorlopend onderzoek, geïnspireerd door kunst, architectuur, natuurwetenschappen, astrofysica en engineering. In zijn utopische en visionaire projecten onderzoekt hij nieuwe en duurzame manieren voor onze leefomgeving. Saraceno’s zwevende sculpturen en interactieve installaties komen voort uit zijn fascinatie voor de atmosfeer, neurale netwerken, wolkenformaties én spinnenwebben. De ongelofelijk complexe structuur van het spinnenweb ziet Saraceno als een metafoor voor de verbinding tussen al wat leeft en overleeft, van minuscuul tot enorm. 

Gravitational Waves sluit op een natuurlijke manier aan bij de omgeving van Kattevennen en de Cosmodrome, één van de zes toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, waarin microkosmos en macrokosmos elkaar ontmoeten.
PRAKTISCH
Het kunstwerk Gravitational Waves is te bewonderen in Kattevennen in Genk. Het bevindt zich in de nabije omgeving van het onthaalgebouw in een bosrijke omgeving.
Planetariumweg 18 – 19
3600 Genk, België 
www.kattevennen.be
www.tomassaraceno.com

08.12.18

Permanent - onderdeel De Unie Hasselt-Genk Kattevennen, Genk