VONK jaartentoonstelling 2016

De atelierhouders van VONK stellen dit jaar opnieuw een selectie van hun werk tentoon, dit maal in de huisjes van Z33 in Hasselt. Deze tentoonstelling, samengesteld door curator Stijn Maes, werpt een blik op wat er leeft onder de jonge Limburgse kunstenaars. Het gros van de atelierhouders toont werk dat nog nooit te zien was, verschillende van hen produceren zelfs speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk. Met de nodige aandacht voor experiment, onderzoek en profesionalisering krijgt de bezoeker op deze manier zicht op het hedendaagse kunstenlandschap van deze regio, dat zich aandient als uitermate beloftevol en met een geheel eigen dynamiek.
Curator: Stijn Maes

Deelnemende kunstenaar: Veronique Alberghs, Johan Bruninx, Erik Chiafele, Katrien Claes, Eline de Boiserie, Els de Ceuster, Noortje De La haye en Willem Kissembeek, Joke Hansen, Brecht Koelman, Griet Moors, MAAK, Marnik Neven, Oznur Ozturk, Joris Perdieus, Stefanie Schaut, Willem Vrancken, Yannick Wijnants.

OPENING met receptie op donderdag 12 mei om 19u30.
Met een voorwoord van Karolien Mondelaers (schepen van Cultuur stad Hasselt), Anniek Nagels (schepen van Cultuur stad Genk), Jan Marechal (Voorzitter Vonk) en Stijn Maes (Curator). Aansluitend om 21u de performance “In-lijn” van Joris Perdieus.

VONK

Vzw VONK biedt, in samenwerking met de steden Genk en Hasselt, en met ondersteuning van de Stichting de Moffarts, betaalbare atelierruimtes aan voor startende en professionele kunstenaars/organisaties. Gedurende een werkperiode van 3 jaar kan de kunstenaar gebruik maken van een atelier met alle nutsvoorzieningen en dit tegen een betaalbare vergoeding. De ateliers staan open voor beeldend kunstenaars, maar ook andere disciplines komen in aanmerking. Meer info: www.vonkateliers.com

Ondersteund door: Stad Hasselt, Stad Genk, Stichting de Moffarts, Z33
ORGANISATIE: VONK
LOCATIE: Z33 – huis voor actuele kunst, Hoge Ruimtes, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt
Vrije Toegang

15.05 tot 15.05.16