Workshop strategisch denken en zakelijk beheer

Ben je een starter en vraag je je af wat de verschillende manieren zijn om correct vergoed te worden als kunstenaar? Hoe bouw je sociale rechten op en wat met belastingen? Hoe keer je jezelf een vergoeding uit in kader van een subsidieproject? Of heb je een concreet projectplan maar zit je vast in het opstellen van een juiste begroting en het zoeken van strategische partners?

Op zaterdag 15 oktober organiseren we in de voormiddag een infosessie over statuten en vergoedingen door Cultuurloket, gericht op starters. In de namiddag organiseren we een gesprek in kleine groep rond het zoeken van partners en opstellen van een projectbudget.

Schrijf je, ten laatste maandag 3 oktober, in via het inschrijfformulier onderaan.

Wij bevestigen uiterlijk donderdag 6 oktober je deelname.

DEEL 1 : Statuten en vergoedingen voor kunstenaars

10 – 12 uur

Vraag je je af wat de verschillende manieren zijn hoe je vergoed kan worden als kunstenaar? Heb je vragen bij het opstarten van een vzw of wil je zelfstandig kunstenaar worden? Volg dan de infosessie door Tobias Van Royen van Cultuurloket over statuten en vergoedingen voor kunstenaars. Ook de recente hervormingen van het kunstenaarsstatuut naar het kunstwerkattest komen aan bod.

Je hebt geen voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop. Er kunnen maximum 30 deelnemers inschrijven.

DEEL 2 : Strategische partnerships

13 – 16 uur

Heb je concrete projectplannen maar zit je vast in je zoektocht naar partners of twijfel je over hoe je een projectbegroting opmaakt? Sarah Indeherberge, zakelijke leiding Jester (voormalig FLACC/CIAP) maakt je wegwijs in je zoektocht naar inhoudelijke en financiële partners aan de hand van jouw doel en missie. We vertrekken vanuit jouw praktijk en kijken naar de verschillende belangrijke aandachtspunten bij het selecteren van partners en leren hoe je een bijpassend budget opstelt.

Er kunnen maximum 8 deelnemers inschrijven.

Praktische info

Zaterdag 15 oktober
Deel 1: 10 – 12 uur
Deel 2: 13 – 16 uur
Locatie: Casino Modern, André Dumontlaan 2, 3600 Genk
Gratis
Inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt.
Indien je je inschrijft voor de hele dag, wordt er een broodlunch voorzien.

Meer workshops volgen?

VONK, Z33 en Jester (het voormalige CIAP/FLACC) slaan de handen in elkaar en organiseren een reeks workshops rond de praktijk van de beeldende kunstenaar. De workshops helpen je de eerste stappen zetten en bieden je handige tools aan om nadien zelf aan de slag te gaan.

De workshops zijn bedoeld voor professionele, semi-professionele en/of startende hedendaagse kunstenaars met een Limburgse link die een professionele kunstopleiding hebben gevolgd. De workshops worden in het Nederlands gegeven, zijn gratis, het aantal plaatsen is beperkt.

Hou onze website in de gaten voor meer informatie over onderstaande, toekomstige workshops:

Vrijdag 18 november | Portfoliodag

15.10.22, 10:00